Porotci v rámci pardubických Dnů chleba hodnotili šedesát čtyři druhů tohoto tradičního pečiva. Zastoupeny byly vzorky v kategoriích konzumní chléb, řemeslné bochníky a chléb bez hranic. Čtyřiadvacátý ročník soutěže ukázal, že kvalita českého chleba stále stoupá.
„Výsledky jsou lepší a lepší. Dnešní výrobci chleba dělají velice kvalitní chléb, nejen dobrý, má vysokou kvalitu trvanlivosti a výživových hodnot,“ řekl vrchní komisař soutěže Petr Šedivý. Pozitivní stav odůvodňuje vysokou konkurencí mezi pekárnami.
Spotřeba chleba za poslední dvě dekády klesla z osmdesáti kilogramů na osobu za rok zhruba na polovinu. Neznamená to, že by lidé jedli méně pečiva, mají ale mnohem větší výběr alternativ. Konzumují například rohlíky, bagety, jemné, listové či plundrové pečivo. Chléb je přitom z pečiva nejzdravější, neobsahuje totiž tuk ani cukr.
Zdroj: České noviny
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Novinářky vykreslují ne vždy růžovou realitu médií, dodají ale sílu
Vídáme je každý den v televizi, čteme jejich články nebo hltáme zpravodajství z válečné fronty.…