Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Kvalita českého chleba se díky vysoké konkurenci zvyšuje

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Pixabay

Porotci v rámci pardubických Dnů chleba hodnotili šedesát čtyři druhů tohoto tradičního pečiva. Zastoupeny byly vzorky v kategoriích konzumní chléb, řemeslné bochníky a chléb bez hranic. Čtyřiadvacátý ročník soutěže ukázal, že kvalita českého chleba stále stoupá.

„Výsledky jsou lepší a lepší. Dnešní výrobci chleba dělají velice kvalitní chléb, nejen dobrý, má vysokou kvalitu trvanlivosti a výživových hodnot,“ řekl vrchní komisař soutěže Petr Šedivý. Pozitivní stav odůvodňuje vysokou konkurencí mezi pekárnami.

Spotřeba chleba za poslední dvě dekády klesla z osmdesáti kilogramů na osobu za rok zhruba na polovinu. Neznamená to, že by lidé jedli méně pečiva, mají ale mnohem větší výběr alternativ. Konzumují například rohlíky, bagety, jemné, listové či plundrové pečivo. Chléb je přitom z pečiva nejzdravější, neobsahuje totiž tuk ani cukr.

Zdroj: České noviny

Související články

Zaručeně zlepší den

Kosmetický paradox. Pochází červená rtěnka z Íránu?

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Jak vyzrát na antihmotu? Vědci z CERNu vědí

Víme, jak levně zaparkovat na letišti ve Vídni

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Novinářky vykreslují ne vždy růžovou realitu médií, dodají ale sílu

Inspirace z knihovny: Novinářky vykreslují ne vždy růžovou realitu médií, dodají ale sílu

Vídáme je každý den v televizi, čteme jejich články nebo hltáme zpravodajství z válečné fronty.…