Jak potravinami neplýtvat učí iniciativa Zachraň jídlo veřejnost už několik let. Nyní její organizátoři plánují vydat kuchařku, která by neměla v žádné domácnosti chybět.
Kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni nabídne více než 80 inovativních receptů, ale i praktické rady a tipy či rozhovory s inspirativními osobnostmi. Její tvůrci se soustředí převážně na suroviny, které v českých domácnostech zbývají nejčastěji, a tak se jimi i nejběžněji plýtvá.
Kuchařka tak slibuje to, na co většina Čechů slyší – možnost, jak ušetřit nejen peníze, ale i přírodu. Nechybí v ní postupy, jak zpracovat sezónní ovoce a zeleninu, ale i opomíjené části potravin, jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Předmluvu ke knize napíše světoznámý kuchař Massimo Bottura, který se do boje proti plýtvání jídlem aktivně a dlouhodobě zapojuje. Podílet se na ní budou i osobnosti z české gastronomické scény.
Přečtěte si rozhovor s Jakubem Gavorem, zakladatelem řemeslné zmrzlinárny Ještě Jednu. Určitě během čtení dostanete chuť na zmrzlinu! Co třeba tu s příchutí krupicové kaše či arašídového preclíku?
Inspirace z knihovny: Horolezec tělem i duší. Marek Holeček jde ve své nové knize až na dřeň
Jeden z nejlepších horolezců současnosti Marek Holeček je charakteristický svým živelným projevem,…