Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Iniciativa Zachraň jídlo se chystá vydat kuchařku

Zdroj fotografií: zachranjidlo.cz

Jak potravinami neplýtvat učí iniciativa Zachraň jídlo veřejnost už několik let. Nyní její organizátoři plánují vydat kuchařku, která by neměla v žádné domácnosti chybět.

Kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni nabídne více než 80 inovativních receptů, ale i praktické rady a tipy či rozhovory s inspirativními osobnostmi. Její tvůrci se soustředí převážně na suroviny, které v českých domácnostech zbývají nejčastěji, a tak se jimi i nejběžněji plýtvá.

Kuchařka tak slibuje to, na co většina Čechů slyší – možnost, jak ušetřit nejen peníze, ale i přírodu. Nechybí v ní postupy, jak zpracovat sezónní ovoce a zeleninu, ale i opomíjené části potravin, jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Předmluvu ke knize napíše světoznámý kuchař Massimo Bottura, který se do boje proti plýtvání jídlem aktivně a dlouhodobě zapojuje. Podílet se na ní budou i osobnosti z české gastronomické scény.

Související články

Zaručeně zlepší den

Češi přišli s lékem na rakovinu. Nyní ho testují první pacienti

Říkáte svým psům, že je máte rádi? Podle nové studie vám zvířata rozumí

Z ruiny hradu Hartenberg se díky nadšencům stala vyhledávaná památka

V Česku vznikají nové lesní stezky. Provede vás po nich mobilní aplikace

Inspirativní rozhovor

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Přečtěte si rozhovor se studenty neurověd - Kryštofem a Vojtou, kteří tvoří podcast Brain We Are.