Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Iniciativa Zachraň jídlo se chystá vydat kuchařku

Zdroj fotografií: zachranjidlo.cz

Jak potravinami neplýtvat učí iniciativa Zachraň jídlo veřejnost už několik let. Nyní její organizátoři plánují vydat kuchařku, která by neměla v žádné domácnosti chybět.

Kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni nabídne více než 80 inovativních receptů, ale i praktické rady a tipy či rozhovory s inspirativními osobnostmi. Její tvůrci se soustředí převážně na suroviny, které v českých domácnostech zbývají nejčastěji, a tak se jimi i nejběžněji plýtvá.

Kuchařka tak slibuje to, na co většina Čechů slyší – možnost, jak ušetřit nejen peníze, ale i přírodu. Nechybí v ní postupy, jak zpracovat sezónní ovoce a zeleninu, ale i opomíjené části potravin, jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Předmluvu ke knize napíše světoznámý kuchař Massimo Bottura, který se do boje proti plýtvání jídlem aktivně a dlouhodobě zapojuje. Podílet se na ní budou i osobnosti z české gastronomické scény.

Související články

Zaručeně zlepší den

Tito opeřenci navštěvují česká krmítka nejčastěji. Známe výsledky ptačího sčítání

První domácí vodíková baterie zásobí domácnost obnovitelnou energií. Zvládne až dva dny bez proudu

Houby jako nevídaní pomocníci. Nový objev potvrdil jejich výjimečnost

S rakovinou lze účinně bojovat. Nové očkování zlikviduje kožní nádory