Jak potravinami neplýtvat učí iniciativa Zachraň jídlo veřejnost už několik let. Nyní její organizátoři plánují vydat kuchařku, která by neměla v žádné domácnosti chybět.
Kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni nabídne více než 80 inovativních receptů, ale i praktické rady a tipy či rozhovory s inspirativními osobnostmi. Její tvůrci se soustředí převážně na suroviny, které v českých domácnostech zbývají nejčastěji, a tak se jimi i nejběžněji plýtvá.
Kuchařka tak slibuje to, na co většina Čechů slyší – možnost, jak ušetřit nejen peníze, ale i přírodu. Nechybí v ní postupy, jak zpracovat sezónní ovoce a zeleninu, ale i opomíjené části potravin, jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice. Předmluvu ke knize napíše světoznámý kuchař Massimo Bottura, který se do boje proti plýtvání jídlem aktivně a dlouhodobě zapojuje. Podílet se na ní budou i osobnosti z české gastronomické scény.
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Inspirace z knihovny: Cesta do života v přítomnosti. Zasvěcení do meditace je ideálním průvodcem
Chtěli byste začít s meditací, případně ji prohloubit a dát jí jiný rozměr? Kniha Alphonse a Rachel…