Pobyt v nemocnici zpravidla nepatří ke gastronomickým zážitkům, na které by pacienti rádi vzpomínali. O chutnější a kvalitnější pokrmy však nyní usiluje nový projekt.
Podávat hospitalizovaným pacientům pestřejší, kvalitní a zdravější jídlo je hlavním cílem nového projektu Nemocniční strava, jehož první etapu nedávno spustila Fakultní nemocnice v Olomouci. Pacienti bez nařízených dietních omezeních si nyní mohou vybrat rovnou ze tří variant obědového menu. Jedno jídlo je přitom vždy vegetariánské, další striktně racionální a třetí je inspirované tradiční českou kuchyní, tendence ke zdravějším recepturám však zůstává zachována.
„Pocit ze samotného pobytu v nemocnici včetně kvalitní stravy zcela jistě spolurozhoduje o výsledcích léčby. Našim pacientům chceme poskytovat co nejvyšší kvalitu péče i komfortu a oblast stravování k tomu nepochybně patří,“ říká vedoucí projektu a ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík.
Další etapy projektu pak umožní také výběr snídaní a večeří či nabídku nadstandardního menu za příplatek. V plánu je také zřízení jídelny s bufetovou nabídkou, která zároveň podpoří aktivní rekonvalescenci mobilních pacientů.
Zdroj: globopol.cz
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Úžasné ženy, které změnily svět, mají sílu inspirovat malé i velké
Coco Chanel, Eliška Junková, Marie Currie nebo Anne Franková. Co mají tyto ženy společného?…