O přínosech zeleného čaje se toho napsalo již mnoho. Vědci však provádí další výzkumy, které benefity popíjení tohoto nápoje potvrzují. Informoval o tom server Earth.
Vědci zjistili, že konzumace extraktu ze zeleného čaje po dobu čtyř týdnů může snížit hladinu cukru v krvi a zlepšit zdraví střev. Jedná se o první studii, která hodnotí, zda by určitá zdravotní rizika mohla být snížena protizánětlivými účinky zeleného čaje ve střevech. „Existuje mnoho důkazů, že větší konzumace zeleného čaje je spojena s dobrou hladinou cholesterolu, glukózy a triglyceridů. Žádné výzkumy však doposud nehledaly spojitost,“ řekl hlavní autor studie Richard Bruno, profesor výživy na Ohio State University.
Klinická studie byla provedena na 40 jedincích. Ti po dobu 28 dní konzumovali gumové cukrovinky obsahující extrakt ze zeleného čaje bohatého na protizánětlivé sloučeniny zvané katechiny. Denní dávka se rovnala pěti šálkům zeleného čaje. Všichni účastníci strávili dalších 28 dní užíváním placeba s měsíční pauzou. Výsledky potvrdily, že extrakt ze zeleného čaje snižuje hladinu cukru v krvi a snižuje zánět a propustnost střev.
Autorský článek Gabriely Brázdové s použitím informací z Earth a Healthline
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Existuje nejlepší maminka na světě? Kniha, která potěší děti i rodiče
Která maminka je ta nejlepší? Odpověď na tuto otázku hledají spisovatel Sébastien Perez a…