V prostorách pražské potravinové banky vznikla první komunitní kuchyň v Česku

1 minuta radosti
Zdroj fotografií: Komunitní kuchyň v Praze; foto ze slavnostního zahájení

Nová komunitní kuchyně v Praze umožní zpracovaní potravin, které by se zkazily dříve, než se k potřebným dostanou. Poslouží ale i pro pravidelné kurzy vaření.

Komunitní kuchyň zahájila svou činnost na konci února slavnostním brunchem připraveným přímo ze zásob potravinové banky. Umožní omezit plýtvání rychle se kazících potravin, které se tak klientům banky dostanou již tepelně upravené. Mezi klienty patří zejména matky samoživitelky, nezaměstnaní, lidé bez domova či osamělí senioři. Zájemci se však mohou těšit i na kurzy vaření, které se v komunitní kuchyni budou pořádat minimálně třikrát měsíčně.

Na otevření první komunitní kuchyně v Česku se kromě pražské a středočeské potravinové banky podílela také Asociace společenské odpovědnosti a členové Gastrokroužku Lukáše Hejlíka. Ten se spolu s foodblogery a profesionálními kuchaři slavnostního zahájení sám zúčastnil.

Související články

Zaručeně zlepší den

Krása neznamená dokonalost. Projekt Tělo s příběhem boří tabu a ukazuje ženy různých tvarů

České hlavičky uspíšily vývoj nového léku na koronavirus

Proč prádlo usušené na slunci tak krásně voní? Dánští vědci tuto záhadu objasnili

Živé sekačky v Jeseníkách. Podívejte se, jak se seká tráva v souladu s přírodou

Inspirativní rozhovor

Občané samotní mohou mnohé věci ve městě změnit. Stačí jen chtít, říká Barbora Fodorová z Chcu to v Brně

Občané samotní mohou mnohé věci ve městě změnit. Stačí jen chtít, říká Barbora Fodorová z Chcu to v Brně

Přečtěte si rozhovor se zakladatelkou projektu Chcu to v Brně, jehož prostřednictvím brněnští studenti pomáhají občanům se podílet na veřejném dění.