V prostorách pražské potravinové banky vznikla první komunitní kuchyň v Česku

Zdroj fotografií: Komunitní kuchyň v Praze; foto ze slavnostního zahájení

Nová komunitní kuchyně v Praze umožní zpracovaní potravin, které by se zkazily dříve, než se k potřebným dostanou. Poslouží ale i pro pravidelné kurzy vaření.

Komunitní kuchyň zahájila svou činnost na konci února slavnostním brunchem připraveným přímo ze zásob potravinové banky. Umožní omezit plýtvání rychle se kazících potravin, které se tak klientům banky dostanou již tepelně upravené. Mezi klienty patří zejména matky samoživitelky, nezaměstnaní, lidé bez domova či osamělí senioři. Zájemci se však mohou těšit i na kurzy vaření, které se v komunitní kuchyni budou pořádat minimálně třikrát měsíčně.

Na otevření první komunitní kuchyně v Česku se kromě pražské a středočeské potravinové banky podílela také Asociace společenské odpovědnosti a členové Gastrokroužku Lukáše Hejlíka. Ten se spolu s foodblogery a profesionálními kuchaři slavnostního zahájení sám zúčastnil.

Autor článku