Nová komunitní kuchyně v Praze umožní zpracovaní potravin, které by se zkazily dříve, než se k potřebným dostanou. Poslouží ale i pro pravidelné kurzy vaření.
Komunitní kuchyň zahájila svou činnost na konci února slavnostním brunchem připraveným přímo ze zásob potravinové banky. Umožní omezit plýtvání rychle se kazících potravin, které se tak klientům banky dostanou již tepelně upravené. Mezi klienty patří zejména matky samoživitelky, nezaměstnaní, lidé bez domova či osamělí senioři. Zájemci se však mohou těšit i na kurzy vaření, které se v komunitní kuchyni budou pořádat minimálně třikrát měsíčně.
Na otevření první komunitní kuchyně v Česku se kromě pražské a středočeské potravinové banky podílela také Asociace společenské odpovědnosti a členové Gastrokroužku Lukáše Hejlíka. Ten se spolu s foodblogery a profesionálními kuchaři slavnostního zahájení sám zúčastnil.
Přečtěte si rozhovor s hercem Kryštofem Bartošem, kterého můžete znát třeba ze seriálu Devadesátky. Jak se jeho život změnil díky úspěšnému seriálu? A u jakých aktivit si nejlépe odpočine?
Inspirace z knihovny: Sněhová sestřička na vás dýchne kouzelnou vánoční atmosférou
Ve vzduchu poletují sněhové vločky, přes okno je vidět rozsvícený stromeček a uvnitř to voní po…