Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Kvalita českého chleba se díky vysoké konkurenci zvyšuje

1 minuty radosti
Zdroj fotografie: Pixabay

Porotci v rámci pardubických Dnů chleba hodnotili šedesát čtyři druhů tohoto tradičního pečiva. Zastoupeny byly vzorky v kategoriích konzumní chléb, řemeslné bochníky a chléb bez hranic. Čtyřiadvacátý ročník soutěže ukázal, že kvalita českého chleba stále stoupá.

„Výsledky jsou lepší a lepší. Dnešní výrobci chleba dělají velice kvalitní chléb, nejen dobrý, má vysokou kvalitu trvanlivosti a výživových hodnot,“ řekl vrchní komisař soutěže Petr Šedivý. Pozitivní stav odůvodňuje vysokou konkurencí mezi pekárnami.

Spotřeba chleba za poslední dvě dekády klesla z osmdesáti kilogramů na osobu za rok zhruba na polovinu. Neznamená to, že by lidé jedli méně pečiva, mají ale mnohem větší výběr alternativ. Konzumují například rohlíky, bagety, jemné, listové či plundrové pečivo. Chléb je přitom z pečiva nejzdravější, neobsahuje totiž tuk ani cukr.

Zdroj: České noviny

Související články

Zaručeně zlepší den

Český lékař vrátil zrak osleplé dívce. Unikátní zákrok provedl jako první na světě

On-line závěť si člověk nakliká do dvaceti minut, říká Jiří Štěpánek, zakladatel start-upu Goodbye, který mění české pohřebnictví

Nové úly zatočí s obávaným roztočem, který vyhlazuje celá včelstva

Tajemství dlouhověkosti lidí z modrých zón. Jak si prodloužit život a zajistit pevné zdraví?

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Mnich, který prodal své ferrari, vás vytrhne ze zběsilé jízdy životem

Inspirace z knihovny: Mnich, který prodal své ferrari, vás vytrhne ze zběsilé jízdy životem

Za peníze si štěstí nekoupíš. Pracovní úspěchy nepředčí rodinné zázemí. Radost se skrývá v …