Držet dietu a nemít hlad. Nebo nemuset držet dietu, protože máte něco, co drží vaše chutě na uzdě. Vědci zkoumají působení aminokyseliny arginin a lysin na buňky zvané tanycyty, které ovlivňují pocity sytosti v lidském mozku.
Vědecký tým z Warwické univerzity v Británii pod vedením Nicholase Dalea se zabývá buňkami v mozku, které zjišťují přítomnost aminokyselin arginin a lysin. Ty pak způsobují, že se aktivují určité struktury v mozku a člověk nemá potřebu dále jíst.
Tento objev by mohl napomoci sestavit lepší dietní režimy, které by lidem pomáhaly hubnout bez pocitu hladu. Doporučené potraviny by zahrnovaly především vepřovou plec, hovězí, makrely, kuřata, švestky, meruňky, čočku a mandle. V nich se totiž objevují zkoumané aminokyseliny.
Zdroj: ceskenoviny.cz
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Je červen – období, kdy většinu volného času trávíme v parcích, v lese, u vody nebo na procházkách…