Příznivé účinky piva jsou vcelku oblíbeným tématem. Co ale teprve, když jde o probiotické pivo? To je naprostou novinkou. S jejím vývojem navíc pomáhá brněnská VUT.
„Pivo obsahuje stabilizované probiotické laktobacilové bakterie, které mají příznivý vliv na lidské zdraví. Lze tak zkombinovat příjemný prožitek z pití piva a pečování o své zdraví,“ vysvětluje základní princip piva Petr Ryšávka z VUT. Probiotika pomáhají v lidském těle se stabilizací střevní mikroflóry, ale i imunitou, podle Ryšávka by se měla konzumovat pravidelně.
V kombinaci piva a probiotik přitom jako první vyvstává zásadní otázka – chuť výsledného produktu. I v tom je pivo unikátní, týmu se totiž podařilo vyrobit ho tak, že nedochází k negativnímu ovlivnění chuti ze strany bakterií. Aktuálně se pivo vyrábí ve třetinkových lahvích a do prodeje se chystá 1. března.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Sněhová sestřička na vás dýchne kouzelnou vánoční atmosférou
Ve vzduchu poletují sněhové vločky, přes okno je vidět rozsvícený stromeček a uvnitř to voní po…