Zachraň jídlo inspiruje k využívání zbytků záchranářskými recepty

Zdroj fotografie: zachranjidlo.cz

Tvrdý chléb, zelená část pórku, dužina z odšťavňovače nebo zbytky masa od večeře. Vyhazujete tyto věci? Pak vězte, že nemusíte, ale že z nich ještě můžete připravit skvělé jídlo. Iniciativa Zachraň jídlo vám s tím pomůže.

Že se třetina jídla na světě vyhodí, je informace, která se dostala už snad ke každému. Ale co s tím? Jednou z cest je i využívání potravin do posledního kousku. S tím pomáhají právě tzv. záchranářské recepty, které slouží jako skvělá inspirace k přetvoření přebytků v chutná jídla – některé z nich existují i ve video verzi.

Nedovedete si takové vaření v praxi úplně představit? Pak vězte, že z tvrdého chleba připravíte skvělé noky, ze zbytků uvařeného masa zase výborné rillettes. Přispějete tím nejen ke snížení množství odpadu v domácnostech, který tvoří až 40 procent z celkového objemu potravinového odpadu, ale vděčná bude i vaše peněženka a životní prostředí.

Autor článku

Kristýna Motlová