Tvrdý chléb, zelená část pórku, dužina z odšťavňovače nebo zbytky masa od večeře. Vyhazujete tyto věci? Pak vězte, že nemusíte, ale že z nich ještě můžete připravit skvělé jídlo. Iniciativa Zachraň jídlo vám s tím pomůže.
Že se třetina jídla na světě vyhodí, je informace, která se dostala už snad ke každému. Ale co s tím? Jednou z cest je i využívání potravin do posledního kousku. S tím pomáhají právě tzv. záchranářské recepty, které slouží jako skvělá inspirace k přetvoření přebytků v chutná jídla – některé z nich existují i ve video verzi.
Nedovedete si takové vaření v praxi úplně představit? Pak vězte, že z tvrdého chleba připravíte skvělé noky, ze zbytků uvařeného masa zase výborné rillettes. Přispějete tím nejen ke snížení množství odpadu v domácnostech, který tvoří až 40 procent z celkového objemu potravinového odpadu, ale vděčná bude i vaše peněženka a životní prostředí.
Přečtěte si rozhovor s hercem Kryštofem Bartošem, kterého můžete znát třeba ze seriálu Devadesátky. Jak se jeho život změnil díky úspěšnému seriálu? A u jakých aktivit si nejlépe odpočine?
Umění se správně ptát může do značné míry ovlivnit a proměnit naše životy. Špatné odpovědi totiž…