Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

V Českém ráji otevřou Jahodový dům na poctivé zpracování ovoce

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Pixabay.com

Mošty, sirupy a džemy – to vše primárně z českého ovoce a bez použití náhražek bude vyrábět Jahodový dům. Otevřít by měl koncem června v obci Tatobity. Navzdory svému názvu nebude zpracovávat pouze jahody.

Jahodový dům bude klást důraz především na kvalitu ovoce – zčásti bude využívat vlastní produkci zahrnující jahody, jablka, třešně či švestky. V případě jiného ovoce dostane přednost to české s jasným původem. V provozu také nebudou mít prostor náhražky, umělá barviva a dochucovadla.

Zkrátka nezůstane ani široká veřejnost, která dostane možnost si na místě nechat zpracovat vlastní ovoce. Aktuálně finišují veškeré přípravy a Jahodový dům by se měl otevřít ještě do konce měsíce, tedy před hlavní ovocnou sezonou.

Související články

Zaručeně zlepší den

Naděje pro pacienty se závažným průběhem covidu. Vědci zjistili, které léky napomáhají zotavení

Zatočí s plevelem i cenou biozeleniny. V Opavě vznikl stroj, který slibuje revoluci v zemědělství

Dobrá zpráva pro ty, kteří prodělali koronavirus. Podle vědců získávají na několik měsíců imunitu

Jak motivovat děti k úklidu? Češi vymysleli hru, která domácí práce mění v zábavu

Inspirativní rozhovor

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Přečtěte si rozhovor s Danou Škorpilovou, která po padesátce skončila kariéru manažerky a začala pomáhat ostatním jako osobní trenérka a výživová poradkyně.