Mošty, sirupy a džemy – to vše primárně z českého ovoce a bez použití náhražek bude vyrábět Jahodový dům. Otevřít by měl koncem června v obci Tatobity. Navzdory svému názvu nebude zpracovávat pouze jahody.
Jahodový dům bude klást důraz především na kvalitu ovoce – zčásti bude využívat vlastní produkci zahrnující jahody, jablka, třešně či švestky. V případě jiného ovoce dostane přednost to české s jasným původem. V provozu také nebudou mít prostor náhražky, umělá barviva a dochucovadla.
Zkrátka nezůstane ani široká veřejnost, která dostane možnost si na místě nechat zpracovat vlastní ovoce. Aktuálně finišují veškeré přípravy a Jahodový dům by se měl otevřít ještě do konce měsíce, tedy před hlavní ovocnou sezonou.
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Inspirace z knihovny: Novinářky vykreslují ne vždy růžovou realitu médií, dodají ale sílu
Vídáme je každý den v televizi, čteme jejich články nebo hltáme zpravodajství z válečné fronty.…