Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Nestlé objevilo způsob, jak značně snížit obsah cukru bez vlivu na chuť

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Dollarphotoclub

Vědci ze společnosti Nestlé přišli na způsob, jak odlišně strukturovat cukr. Nová metoda má umožnit zachování téměř totožné chuti při použití výrazně menšího množství cukru. Navíc je ryze přírodní.

„Tento vskutku průkopnický výzkum je inspirován přírodou a má potenciál snížit celkové množství cukru v našich cukrovinkách až o 40 %,“ uvedl šéf technologického oddělení Stefan Catsicas. Unikátní je hlavně fakt, že chuťové pohárky budou i při takovém snížení vnímat téměř stejnou sladkost jako dříve.

Nestlé si nechá svou metodu patentovat a v praxi ji na některých svých výrobcích začne používat od roku 2018. Objev urychlí naplnění slibu ohledně redukce obsahu cukru, k němuž se společnost veřejně zavázala.

Související články

Společnost

Vědci zkoumají potenciální lék proti Huntingtonově chorobě

Inspirace

Nová technologie dokáže přetvořit lidské myšlenky v obrazy

Byznys

Lidem nad 40 let svědčí podle vědců pracovat jen 3 dny v týdnu

Byznys

Ekologické koše dokážou slisovat odpad na zlomek původní velikosti

Zaručeně zlepší den

Jak na šťavnatá a chutná rajčata? Účinné hnojivo může být levné a zcela přírodní

FOTO: Prohlédněte si nejkrásnější snímky přírody. V celosvětové soutěži bodoval i Čech

Superhrdina mezi rostlinami. Nenápadný keř funguje jako přirozená čistička vzduchu

Návrat lososů do českých řek pokračuje. Malé plůdky se líhnou v krásném prostředí národního parku

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Svět je stále lepším místem. A to je Fakt(omluva)

Inspirace z knihovny: Svět je stále lepším místem. A to je Fakt(omluva)

Jde to s námi z kopce. Situace ve světě se horší, množství násilných činů narůstá. Také…