Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Nestlé objevilo způsob, jak značně snížit obsah cukru bez vlivu na chuť

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Dollarphotoclub

Vědci ze společnosti Nestlé přišli na způsob, jak odlišně strukturovat cukr. Nová metoda má umožnit zachování téměř totožné chuti při použití výrazně menšího množství cukru. Navíc je ryze přírodní.

„Tento vskutku průkopnický výzkum je inspirován přírodou a má potenciál snížit celkové množství cukru v našich cukrovinkách až o 40 %,“ uvedl šéf technologického oddělení Stefan Catsicas. Unikátní je hlavně fakt, že chuťové pohárky budou i při takovém snížení vnímat téměř stejnou sladkost jako dříve.

Nestlé si nechá svou metodu patentovat a v praxi ji na některých svých výrobcích začne používat od roku 2018. Objev urychlí naplnění slibu ohledně redukce obsahu cukru, k němuž se společnost veřejně zavázala.

Související články

Společnost

Vědci zkoumají potenciální lék proti Huntingtonově chorobě

Inspirace

Nová technologie dokáže přetvořit lidské myšlenky v obrazy

Byznys

Lidem nad 40 let svědčí podle vědců pracovat jen 3 dny v týdnu

Byznys

Ekologické koše dokážou slisovat odpad na zlomek původní velikosti

Zaručeně zlepší den

Naděje pro pacienty se závažným průběhem covidu. Vědci zjistili, které léky napomáhají zotavení

Zatočí s plevelem i cenou biozeleniny. V Opavě vznikl stroj, který slibuje revoluci v zemědělství

Svět už nikdy nebude stejný. Čeští vědci objevili nová vesmírná tělesa

Dobrá zpráva pro ty, kteří prodělali koronavirus. Podle vědců získávají na několik měsíců imunitu

Inspirativní rozhovor

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Přečtěte si rozhovor s Danou Škorpilovou, která po padesátce skončila kariéru manažerky a začala pomáhat ostatním jako osobní trenérka a výživová poradkyně.