Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Nestlé objevilo způsob, jak značně snížit obsah cukru bez vlivu na chuť

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Dollarphotoclub

Vědci ze společnosti Nestlé přišli na způsob, jak odlišně strukturovat cukr. Nová metoda má umožnit zachování téměř totožné chuti při použití výrazně menšího množství cukru. Navíc je ryze přírodní.

„Tento vskutku průkopnický výzkum je inspirován přírodou a má potenciál snížit celkové množství cukru v našich cukrovinkách až o 40 %,“ uvedl šéf technologického oddělení Stefan Catsicas. Unikátní je hlavně fakt, že chuťové pohárky budou i při takovém snížení vnímat téměř stejnou sladkost jako dříve.

Nestlé si nechá svou metodu patentovat a v praxi ji na některých svých výrobcích začne používat od roku 2018. Objev urychlí naplnění slibu ohledně redukce obsahu cukru, k němuž se společnost veřejně zavázala.

Související články

Zaručeně zlepší den

Pracovní pozice jako produkty v e-shopu? Jobmapa.cz přináší inovativní hledání práce

Každá situace může být lekcí, která přináší nové poznání, říká ředitelka chráněné dílny Vlasta Urbanová

Nejlepším přítelem člověka byla dříve liška, zjistili vědci

Delší život pro psí mazlíčky díky protinádorové vakcíně

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Příběh pro děti, které bojují se strachem

Inspirace z knihovny: Příběh pro děti, které bojují se strachem

Vánoce se kvapem blíží, a tak přinášíme tip pro Ježíška na bezvadnou knihu, která udělá radost pod…