Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Letiště Václava Havla vychází vstříc lidem nižšími cenami

Zdroj: Letiště Praha

Nové parkovací prostory, levnější parkování a příznivější ceny občerstvení – to jsou novinky, které pražské letiště připravilo pro cestující. Změny mají vytvořit takové podmínky, aby s nimi většina cestujících byla spokojená a služby letiště využila, přičemž důraz bude kromě nižší ceny kladen i na zkvalitnění služeb.

Letiště upravilo cenu tak, aby bylo parkování dostupné pro všechny zákazníky. „Tyto změny jsou prvním z mnoha kroků, které chystáme. Chceme vytvořit takové podmínky, aby většina cestujících naší nabídky využila, a to se netýká jen parkování,“ uvedl člen představenstva Letiště Praha Jiří Petržilka. Vedení letiště k tomu motivovala mimo jiné skutečnost, že v jeho okolí nabízí své služby poměrně velké množství provozovatelů soukromých parkovišť. Snažilo se využít jejich vzdálenější polohy nebo času nutného na přepravu z těchto parkovišť ve svůj prospěch, a proto nově umožňuje cestujícím parkovat naproti terminálu 2, kde dříve mohli parkovat pouze zaměstnanci a obchodní partneři. Týden za parkování zde vyjde na devět set devadesát korun, hodina stojí padesát korun a do patnácti minut je parkovné zdarma. Současně se snížily i ceny na dalších parkovacích místech v letištním prostoru – například týdenní kryté parkování na místě D stojí nyní sedm set devadesát korun, tedy o více než dvě stě korun méně, je ale nutné zakoupit si dopředu parkovací lístek.

V oblasti stravování dojde k upravení a zpřehlednění lokálního značení upozorňujícího na letištěm provozované restaurace, navíc budou sníženy ceny jídel tak, aby byly obecně přijatelné. Cena hlavního jídla by měla být přibližně osmdesát korun.

Nejde ale jen o snížení cen, letiště usiluje také o zlepšení kvality nabízených pokrmů, a proto do svých prostor láká nové provozovatele restaurací. Brzy by tak mělo být například možné pochutnat si na Letišti Václava Havla, v rámci českého řetězce Rancheros, na zdravém jídle inspirovaném mexickou kuchyní.

Související články

Inspirace

Jak na problémy s parkováním? Automatický parkovací systém je řešením

Inspirace

Vstup zdarma pro uprchlíky. Tipy pro Ukrajince, kam vyrazit

Nové autobusy zlepší propojení Prahy s Letištěm Václava Havla

Z domova

Na pražské letiště budou od roku 2023 jezdit bezemisní trolejbusy

Zaručeně zlepší den

17letý student objevil během stáže v NASA novou planetu

Některá zvířata mají podobné zlozvyky jako lidé. Třeba dloubání se v nose

Ve vesmíru je veselo. NASA zachytila usmívající se Slunce

S kočkou se můžete dorozumívat přivřením očí

Inspirativní rozhovor

Národní obrození si zaslouží u studentů více pozornosti, říká Karolína „Zoe“ Meixnerová o svém projektu Literární hysterie

Národní obrození si zaslouží u studentů více pozornosti, říká Karolína „Zoe“ Meixnerová o svém projektu Literární hysterie

Přečtěte si rozhovor s Karolínou Meixnerovou, autorkou knihy Průvodce literární hysterií 19. století a také vtipných videí o spisovatelích z téže doby. Proč se zaměřila na toto období? A jak vypadají její besedy? To vše se dozvíte.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Kniha, která zaujala svět. Malý princ potěší i utěší

Inspirace z knihovny: Kniha, která zaujala svět. Malý princ potěší i utěší

Mám pro vás hádanku. Pochází z planetky B612, přeje si nakreslit beránka a už více než…