Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Letiště Václava Havla vychází vstříc lidem nižšími cenami

Zdroj: Letiště Praha

Nové parkovací prostory, levnější parkování a příznivější ceny občerstvení – to jsou novinky, které pražské letiště připravilo pro cestující. Změny mají vytvořit takové podmínky, aby s nimi většina cestujících byla spokojená a služby letiště využila, přičemž důraz bude kromě nižší ceny kladen i na zkvalitnění služeb.

Letiště upravilo cenu tak, aby bylo parkování dostupné pro všechny zákazníky. „Tyto změny jsou prvním z mnoha kroků, které chystáme. Chceme vytvořit takové podmínky, aby většina cestujících naší nabídky využila, a to se netýká jen parkování,“ uvedl člen představenstva Letiště Praha Jiří Petržilka. Vedení letiště k tomu motivovala mimo jiné skutečnost, že v jeho okolí nabízí své služby poměrně velké množství provozovatelů soukromých parkovišť. Snažilo se využít jejich vzdálenější polohy nebo času nutného na přepravu z těchto parkovišť ve svůj prospěch, a proto nově umožňuje cestujícím parkovat naproti terminálu 2, kde dříve mohli parkovat pouze zaměstnanci a obchodní partneři. Týden za parkování zde vyjde na devět set devadesát korun, hodina stojí padesát korun a do patnácti minut je parkovné zdarma. Současně se snížily i ceny na dalších parkovacích místech v letištním prostoru – například týdenní kryté parkování na místě D stojí nyní sedm set devadesát korun, tedy o více než dvě stě korun méně, je ale nutné zakoupit si dopředu parkovací lístek.

V oblasti stravování dojde k upravení a zpřehlednění lokálního značení upozorňujícího na letištěm provozované restaurace, navíc budou sníženy ceny jídel tak, aby byly obecně přijatelné. Cena hlavního jídla by měla být přibližně osmdesát korun.

Nejde ale jen o snížení cen, letiště usiluje také o zlepšení kvality nabízených pokrmů, a proto do svých prostor láká nové provozovatele restaurací. Brzy by tak mělo být například možné pochutnat si na Letišti Václava Havla, v rámci českého řetězce Rancheros, na zdravém jídle inspirovaném mexickou kuchyní.

Související články

Nové autobusy zlepší propojení Prahy s Letištěm Václava Havla

Z domova

Na pražské letiště budou od roku 2023 jezdit bezemisní trolejbusy

Knihovně roku se daří sdružovat lidi všech věkových kategorií

Byznys

V Brně vznikne jednotný e-shop pro placení služeb i vstupenek ve městě

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci hlásí objev v boji proti rakovině. Nové léky jsou až stokrát účinnější

Praha znovu ovládla anketu o nejlepší místo pro život. Zjistěte, jak se umístil váš kraj

Průlom v boji proti koronaviru. Nový test přináší přesné výsledky už za 90 minut

Brněnští vědci vyvinuli nový tlumič pro vlaky. Zvýší jejich rychlost a ochrání koleje

Inspirativní rozhovor

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Přečtěte si rozhovor se studenty neurověd - Kryštofem a Vojtou, kteří tvoří podcast Brain We Are.