Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Aby mozek nezlenivěl. Na jihomoravské školáky čekají Chytré prázdniny

Ilustrační foto: Freepik

Vstup zdarma do šesti institucí na jižní Moravě a pravidelný zpravodaj s dalšími tipy na zajímavá místa a výlety. Jihomoravský kraj opět připravil projekt Chytré prázdniny, aby dětem zpřístupnil instituce zaměřené na vědu, techniku, historii či poznání.

Volné vstupenky dostanou všichni žáci prvního stupně základních škol v Jihomoravském kraji, kterých je celkem okolo čtyřiceti tisíc. „Po loňských prázdninách naši zemi zasáhla pandemie nemoci covid-19 ještě větší silou než na jaře roku 2020. Děti byly téměř celý školní rok na distanční výuce. Rádi bychom je i jejich rodiny motivovali, aby prožily krásné prázdniny a poznávaly svůj kraj,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich, který akci spolu s brněnskou primátorkou Markétou Vaňkovou zaštiťuje.

Do projektu je zapojených šest institucí, mezi něž patří Vida! science centrum v Brně, muzeum regionální archeologie, historie a zemědělských strojů v Boskovicích nebo brněnská zoo. „Všechny zapojené instituce si připravily bohatý program, který stojí za zhlédnutí. Věříme, že i tato akce pomůže lokálnímu cestovnímu ruchu se po dlouhé vynucené přestávce nadechnout,“ dodala Vaňková.

Související články

Zaručeně zlepší den

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Astronomové objevili tři nové měsíce

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…