Ujistit se o původu hovězího masa by mělo být brzy možné díky kódům nastříkaným přímo na mase. Spotřebitel se jejich naskenováním dozví nejen to, odkud steak je, ale třeba i co zvíře jedlo. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například celoevropský skandál se zaměňováním hovězího masa za koňské v roce 2013.
Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma Pricewaterhouse Coopers. Spotřebitelé se díky ní dozvědí, odkud steak je, co zvíře jedlo a jak bylo maso zpracováno. Poprvé má být tento způsob označování použit v příštích dvanácti měsících v Číně a v Austrálii.
Sydneyský řezník Anthony Puharich, který systém zkouší, soudí, že technologie znamená opravdovou revoluci v potravinářském průmyslu. „Zákazník získá ohledně původu masa naprostou jistotu,“ tvrdí Puharich. Je to podle něj další krok k zajištění bezpečnosti potravin.
Zdroj: České noviny
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Jak chytit krtka oslavuje přírodu i život jako takový
Podle názvu byste si ji mohli splést s příručkou pro péči o zahradu. Tato kniha vám ale spíš poradí…