Čeští spotřebitelé i farmáři si k biopotravinám postupně hledají cestu. Vývoj se podařilo zachytit v ročence ekologického zemědělství.
Výsledky ročenky ministerstva zemědělství, která mapuje oblibu biopotravin v České republice, jsou velmi povzbudivé. Zvyšuje se počet biofarem i celkový obrat českých podnikatelů, kteří se na bioprodukci specializují. Kromě rostoucí poptávky tuzemských spotřebitelů se daří také exportu biopotravin do zahraničí.
Ve srovnání s průměrem Evropské unie však stále ještě máme co dohánět. Podíl biopotravin z celkové spotřeby potravin a nápojů u nás v roce 2017 dosáhl 0,9 procenta. Evropský průměr se pak pohyboval okolo 6 procent.
Zdroj: ekolist.cz
Přečtěte si rozhovor s Danou Škorpilovou, která po padesátce skončila kariéru manažerky a začala pomáhat ostatním jako osobní trenérka a výživová poradkyně.