Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Soutěž o nejlepší školní oběd letos vyhrála škola z Vrchlabí

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Brno.cz/oficiální stránky města Brna

Pokrmy českých školních jídelen naštěstí už nějakou dobu nejsou jen o univerzálních hnědých omáčkách a podivné zelené hmotě nazývané špenát. Tyto změny reflektuje i soutěž volící každoročně ten nejlepší školní oběd.

Změny ve školních jídelníčcích jsou postupné a leckdy pomalé. V této době už ale naštěstí řada jídelen dokáže připravit zdravé a zároveň chutné jídlo podle aktuálních trendů. Soutěž o nejlepší školní oběd se letos konala poosmé, zadání tentokrát znělo: kompletní bezmasé menu, reprezentující moderní a nutričně hodnotné pokrmy.

Svého úkolu se podle poroty nejlépe zhostila jídelna F-gastro catering Vrchlabí, která připravila zeleninovou polévku s pohankovým kapáním, špagety se špenátovým pestem, cizrnou a ořechy a na závěr tvarohový dezert. Cílem soutěže je ukázat veřejnosti progres českého školního stravování a inspirovat další jídelny, aby se k němu připojily.

Související články

Zaručeně zlepší den

Mužské mozky se večer zmenšují a přes noc resetují

Účast na miss v 81 letech. Jihokorejská modelka překvapila

Vědci objevili novou metodu, jak odhalit, zda je voda pitná

Štěstí bez hranic. Japonec vypěstoval jetelový 63lístek

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: I smrt má srdce. Zlodějka knih představuje její něžnou stránku

Inspirace z knihovny: I smrt má srdce. Zlodějka knih představuje její něžnou stránku

Jaká je smrt? Mnozí známe její podobu ze strašidelných příhod, kde byla obvykle popisovaná jako…