Čínští vědci sledovali přes sedm let zdravotní stav více než 100 tisíc lidí a zkoumali, jak souvisí pravidelné pití zeleného čaje s jejich zdravotním stavem. Výzkum prokázal, že konzumace čaje prodlužuje život a může výrazně snížit riziko úmrtí na mrtvici nebo srdeční choroby.
Odborníci z Číny se ve výzkumu zaměřili na porovnání zdravotního stavu pravidelných pijáků čaje a lidí, kteří čaj pijí méně než třikrát týdně. Ve své studii dokazují, že průměrný padesátiletý člověk, který čaj pije velmi často, má předpokládanou dobu dožití o 1,26 roku delší než občasný piják čaje. Nižší je také riziko smrti na srdeční příhodu nebo mrtvici, a to o 22 procent.
Proč má zelený čaj blahodárný efekt na zdraví, nedokáží výzkumníci jednoznačně vysvětlit. Zmiňují ale skupinu chemických sloučenin – polyfenolů, které mohou být účinné v prevenci srdečních chorob. Přínos při pití zeleného čaje je dle odborníků jednoznačný, u černého čaje se ale pozitivní vliv na zdraví prokázat nepodařilo, napsal The Independent.
Zdroj: ceskenoviny.cz
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Poetický příběh o pouti jednoho hlemýždě vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem
Putovat světem a životem doslova hlemýždím tempem nemusí být nutně na škodu. Zvolnit v dnešní…