Že Norové zvládnou upravit pouze lososa? Tak to je pořádný omyl! Na soutěži ve francouzském Lyonu to dokázal Nor Ørjan Johannessen, který se teď pyšní titulem nejlepšího kuchaře světa. Jako druhý skončil Švéd, třetí místo obsadil zástupce Spojených států.
Soutěž, jejímž výsledkem je prestižní ocenění Bocuse d’Or, byla založena už před čtvrt stoletím šéfkuchařem Paulem Bocusem. Dvoudenní klání je jakousi gastronomickou olympiádou. O cenu bojovalo 24 kuchařů, Češi se však tentokrát nezúčastnili.
Příprava pokrmů zabrala účastníkům téměř šest hodin a některé suroviny se dozvěděli až na poslední chvíli. Fandily jim tisíce lidí. Kuchaři se na soutěž připravují i rok a půl a opustí kvůli ní dokonce i své zaměstnání. Jestliže ale vyhrajou, mají o práci postaráno.
Veronika Pukačová
Přečtěte si rozhovor s hercem Kryštofem Bartošem, kterého můžete znát třeba ze seriálu Devadesátky. Jak se jeho život změnil díky úspěšnému seriálu? A u jakých aktivit si nejlépe odpočine?
Inspirace z knihovny: Nikdy není pozdě změnit svůj život. Stačí jen Jíst, meditovat, milovat
Co s životem, když se zbortí všechny naše dosavadní jistoty? Utápět se v sebelítosti,…