Výzkumníci provedli studii, díky které zjistili, že každodenní konzumace korejské kvašené zeleniny kimči může pomoci v boji s nadbytečnými kily ženám i mužům. Muži s celkovým příjmem jedné až tří porcí kimči denně měli o 11 až 12 procent nižší riziko obezity ve srovnání s muži, kteří jedli méně než jednu porci denně, informoval server České noviny.
Zároveň muži, kteří jedli větší množství (až tři porce denně) kimči připraveného ze zelí, měli o deset procent nižší pravděpodobnost obezity a nadbytečného tuku kolem břicha a na břiše. U žen bylo riziko při konzumaci tohoto druhu kimči nižší o osm procent. Právě tři porce denně by měly být optimální. Nezdá se totiž, že by konzumace více než tří porcí kimči denně byla přínosná. Tento závěr podle studie naznačuje, že lidé, kteří jedli více než tři porce fermentované zeleniny, měli tendenci jíst také více jiných potravin a měli větší pravděpodobnost, že budou obézní.
Už předchozí studie naznačily, že dobré bakterie obsažené ve fermentovaných potravinách, jako je kimči, jsou prospěšné pro střeva a mohou mít vliv na hmotnost.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Co by můj syn měl vědět o světě? Kniha oblíbeného autora neporadí, ale pobaví
Jak funguje svět? Na co si v něm dát pozor? Co v životě hledat a před čím se naopak skrýt…