Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Na veřejných místech v Praze se objeví stolky, židle i grily

Ilustrační fotografie. Zdroj: Dollar Photo Club

Zvelebení se letos od jara do podzimu dočkají vybrané veřejné pražské prostory. V první fázi se zde objeví stolky a židle, do budoucna se počítá také s grily nebo stojany na kola.

Rychlou, efektivní, finančně nenákladnou, současně však pro veřejnost velmi lákavou metodu kultivace veřejného prostranství schválili pražští radní. Z vybraných míst tak budou odstraněny zašlé lavičky, koše a jiné příslušenství, které nahradí nový mobiliář, jednoduše skládatelný do pohodlných sestav. Konkrétně se jedná o židle, stolky, grily, přenosné stojany na kola a výstavní plochu. Důležitá je přitom skutečnost, že k veškeré inovaci dojde bez jakýchkoliv okolí zatěžujících stavebních úprav.

První fáze inovace počítající s rozmístěním stolků a židlí proběhne od dubna do října 2016 na vybraných třech až pěti veřejných prostranstvích v různých částích Prahy. Mezi horké favority patří například Václavské náměstí, Karlovo náměstí, Kampa, Letenské sady nebo prostor před Veletržním palácem.

Židle i stoly přitom budou mobilní, počítá se totiž s kreativitou jednotlivých uživatelů, kteří si je budou moci v rámci daného místa libovolně rozmístit. Naplánováno je umístění 200 židlí a 50 stolků.

Do budoucna se tedy vybranými pražskými lokalitami ponese vůně vlastnoručně grilovaných klobás, šťavnatých steaků a barbecue omáček.

Zdroj: ČTK

Související články

Zaručeně zlepší den

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Infekce Helicobacter pylori u dětí: Diagnóza a léčba

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Úžasné ženy, které změnily svět, mají sílu inspirovat malé i velké

Inspirace z knihovny: Úžasné ženy, které změnily svět, mají sílu inspirovat malé i velké

Coco Chanel, Eliška Junková, Marie Currie nebo Anne Franková. Co mají tyto ženy společného?…