Podzimní počasí vyloženě přeje večernímu opečení špekáčků nebo grilování s přáteli. V Brně to vědí, a tak od konce září zřídilo město další tři nová místa na veřejné grilování. Nachází se u pláží u brněnské přehrady, a to v Rokli, pod Dymou a na Kozí horce. Další místa by navíc měla příštím rokem přibývat, například na Sokolském koupališti.
Přestože v minulých letech Brňané přehradu a její okolí příliš často nevyhledávali, po jejím vyčištění se situace rapidně zlepšila. Vedení města se nyní snaží nalákat lidi k přehradě i jindy než v létě, a to pomocí zřízení grilovacích míst. „Místa jsme vybrali s ohledem na maximální bezpečnost při rozdělávání ohně a se snahou, aby provoz grilovacích míst co nejméně rušil ostatní rekreační aktivity na plážích přehrady,“ vysvětlil primátorův náměstek Martin Ander.
Při výstavbě grilovacích míst se město inspirovalo v zahraničí, vzorem posoužily například grilovací stoly fungující v dánské Kodani. Ty brněnské poslouží skvěle například při opékání špekáčků nebo při grilování libovolné zeleniny či masa. Stoly jsou navíc doplněny lavičkami a upraveným terénem vysypaným drobným kamením.
Zdroj: ČTK
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Inspirace z knihovny: Oceňovaná Boží hora zprostředkovává atmosféru chudinské Neapole
Snad každý si vybaví hladovost mládí, která je v pubertě doslova spalující. I pouhý vzduch chutná…