Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

České krajkářky děkují zdravotníkům první linie. Rozdávají dárky přímo od srdce

Zdroj ilustrační fotografie: Pixabay

Krajkářky z litvínovského spolku Herdulky se rozhodly podpořit zdravotníky první linie pomocí krajkových srdíček. Na jejich výzvu zareagovalo na 390 krajkářek po celé republice, které dohromady upaličkovaly téměř pět tisíc srdcí. Ta pak rozdaly zdravotníkům svého regionu.

Sama jsem zdravotní sestra a když přišla koronavirová nákaza, uvědomila jsem si, co všechno naše sestřičky musí podstupovat. Chtěla jsem jim poděkovat upaličkovaným srdíčkem. Nápad zaujal moje kolegyně z Herdulek, a tak jsme se rozhodly rozeslat výzvu do celé republiky,“ prozradila Marcela Dušková ze spolku Herdulky.

Srdíčka pro zdravotníky mají různé velikosti, barvy, různé krajkářky používají různé techniky. Takové nejjednodušší srdce však trvá upaličkovat alespoň dvě hodiny. Tvorba srdcí tak vystřídala šití roušek, kterému se krajkářky během nouzového stavu dobrovolně věnovaly.

Na video o celé tvorbě se můžete podívat zde.

Související články

Zaručeně zlepší den

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Infekce Helicobacter pylori u dětí: Diagnóza a léčba

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Do Guinessovy knihy rekordů se dostala nejtěžší borůvka na světě

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…