Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Vydejte se na výlet vesmíru. Nevšední zážitek nyní nabízejí v Brně

Zdroj fotografií: Hvězdárna Brno

Brno nabízí nevídané možnosti, nově třeba už i výlet do vesmíru. Kromě obřího modelu Měsíce tamní hvězdárnu nyní ozvláštní nafukovací planeta Země. Jak nás asi vidí mimozemská civilizace nebo astronauti z vesmírné rakety? Nyní si to díky jedinečnému terralónu snadněji představíme.

Po každé temné noci přijde jasný den. Naše město, naše země, cela planeta se probouzí. Jediné, co můžeme změnit, je budoucnost. Díky všem!“ láká na novou atrakci Hvězdárna a planetárium Brno. Balon Země hvězdárna nafoukla k příležitosti uvolnění opatření proti koronaviru. Veřejnost bude moci zeměkouli zhlédnout naživo v červenci.

Unikátní model zeměkoule, tedy terralón, má průměr 10 metrů. Jeho podobu s fotorealistickým povrchem navrhl tým Visualove. Model je vyroben ze 490 metrů speciálního plátna, přičemž k jeho sešití bylo zapotřebí dva kilometry nití. Nafukovací Země je velká asi jako rodinný dům, váží 150 kilogramů a svítí.

Na video se můžete podívat zde:

Související články

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci potvrdili novou formu magnetismu

Fotopasti zachytily neuvěřitelně rychlou obnovu zeleně v Českém Švýcarsku

Google snímá z vesmíru úniky ropy a zemního plynu

Křeslo ze smluv a pojistek pomáhá šetřit životní prostředí

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…