Velké množství vyhazovaného jídla na jedné straně a spousta hladovějících lidí ve městě na straně druhé nedalo spát kuchařce z Ohia. Rozhodla se proto spojit tyto problémy dohromady a zabít dvě mouchy jednou ranou.
Každé čtvrté dítě v Ohiu trápí hlad, přitom se zde obrovské množství jídla dennodenně vyhodí. To nemohla sledovat kuchařka Suzy DeYoung z Cincinnati, a tak založila projekt La Soupe.
Projekt spojuje manažery z potravinových obchodů a dobrovolné kuchaře. Ti promění neprodané a darované potraviny z obchodů ve výživné polévky, jimiž nakrmí místní bezdomovce a občany s nízkými příjmy. Jídlo také pravidelně rozvážejí do pěti místních škol. Každý týden rozdají přes 500 litrů polévky.
Zdroj: goodnewsnetwork.org
Více než herečka. Se Simonou Babčákovou o meditaci, sebepřijetí a improvizaci v životě
Přečtěte si rozhovor s herečkou Simonou Babčákovou.