Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

V Cincinnati směřuje jídlo namísto koše do pokrmu pro potřebné

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: StockSnap.io

Velké množství vyhazovaného jídla na jedné straně a spousta hladovějících lidí ve městě na straně druhé nedalo spát kuchařce z Ohia. Rozhodla se proto spojit tyto problémy dohromady a zabít dvě mouchy jednou ranou.

Každé čtvrté dítě v Ohiu trápí hlad, přitom se zde obrovské množství jídla dennodenně vyhodí. To nemohla sledovat kuchařka Suzy DeYoung z Cincinnati, a tak založila projekt La Soupe.

Projekt spojuje manažery z potravinových obchodů a dobrovolné kuchaře. Ti promění neprodané a darované potraviny z obchodů ve výživné polévky, jimiž nakrmí místní bezdomovce a občany s nízkými příjmy. Jídlo také pravidelně rozvážejí do pěti místních škol. Každý týden rozdají přes 500 litrů polévky.

Zdroj: goodnewsnetwork.org

Související články

Byznys

Firma vyvinula ekologické lžíce, které lze sníst

Byznys

Iniciativa pomáhá recyklací voskovek dětem v nemocnici

Inspirace

Baristka se kvůli hluchému zákazníkovi naučila znakovou řeč

Byznys

Restaurace nabízí štědrovečerní večeři pro bezdomovce a seniory zdarma

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci hlásí objev v boji proti rakovině. Nové léky jsou až stokrát účinnější

Čeští vědci vyvinuli unikátní rychlotesty na covid-19. Výsledky odhalí už za hodinu

Praha znovu ovládla anketu o nejlepší místo pro život. Zjistěte, jak se umístil váš kraj

Průlom v boji proti koronaviru. Nový test přináší přesné výsledky už za 90 minut

Inspirativní rozhovor

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Přečtěte si rozhovor se studenty neurověd - Kryštofem a Vojtou, kteří tvoří podcast Brain We Are.