Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Oslava 17. listopadu letos jinak. Zúčastněte se Sametového brunche a pomozte seniorům

Spolek Díky, že můžem se organizaci největších oslav sametové revoluce věnuje již sedmým rokem. Zdroj fotografie: Aleš Král, Lucie Sikorová

Jak oslavíte svátek 17. listopadu? Máme pro vás tip na sváteční menu. Spolek Díky, že můžem ve spojení s Breakfaststory chystá dobročinný projekt Sametový brunch. Díky němu můžete zaplnit žaludky skvělým jídlem a zároveň pomoci seniorům v nouzi.

Spolupráce platformy Breakfaststory a Díky, že můžem umožňuje společně podpořit v tuto chvíli zvlášť ohrožené členy naší společnosti. „Prostřednictvím Breakfaststory spojujeme několik sociálních gastropodniků. Jejich zaměstnanci se často ocitli v náročných životních situacích, ztratili domov nebo se narodili s fyzickým či duševním handicapem. I přes to všechno mají velkou odhodlanost pracovat, což dokazují prostřednictvím výborných jídel a produktů,“ říká Lucie Hyblerová, zakladatelka platformy. U podpory sociálních podniků však Breakfaststory nekončí. S každou zakoupenou porcí Sametového brunche poputuje ve sváteční den druhá porce seniorům v nouzi.

Jídelna Kuchařek bez domova. Zdroj fotografie: Lucie Sikorová

Na eshopu Breakfaststory si lidé mohou objednávat speciální sametový brunch ze tří sociálních podniků. Ty pracují s různými skupinami znevýhodněných osob – počínaje Jídelnou Kuchařek bez domova zaměřující se na práci se ženami, které mají zkušenost s bezdomovectvím. Druhý zapojený podnik vystupuje pod zkratkou GULE (Gastronomie umožňující lidem existovat) a pracují v něm především lidé se zdravotním handicapem. Poslední menu připraví v Tiché cukrárně, kde pečou neslyšící cukrářky a cukráři. V symbolické ceně 198,9 korun je zahrnuto jídlo včetně dopravy a eko-obalu, zvláštní vydání Deníku N (Listopadoviny) a připínací trikolora. Doručení je možné pouze po Praze.

Menu Sametového brunche obsahuje kromě dobrého jídla i dobrý skutek. Zdroj fotografie: Lucie Sikorová

A co je na výběr?

  • Menu I: Veganský brunch z Jídelny Kuchařek bez domova:
  • Vegan vajíčková pomazánka s černým sezamem (150 g, alergeny: 6, 11)
  • Domácí pletýnka (alergen 1)
  • Ovocná bublanina s kokosovou drobenkou (alergeny: 1, 8)
  • Menu II: Koblížkový brunch z foodtrucku GULE:
  • Čerstvě připravené tvarohové mini-koblížky s polevou LOTELLA – z Nutelly +
  • drcených Lotus (8 ks, alergeny: 1, 3, 7, 8)
  • Menu III: Brunch z Tiché cukrárny:
  • Medium quiche se špenátem (235 g, alergeny: 1, 3, 7)
  • Skořicový šnek (35 g, alergeny: 1, 3, 7)

Související články

Zaručeně zlepší den

Kniha o Harry Potterovi má hodnotu 11 tisíc liber

Živá hudba vyvolává mnohem silnější emoce než ta streamovaná

Kurz „Revma v klidu“ pomáhá lidem s revmatickým onemocněním

Vědci se chtějí inspirovat mravenci při léčení lidí

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Utopia Avenue přináší příběh fiktivní kapely z 60. let

Inspirace z knihovny: Utopia Avenue přináší příběh fiktivní kapely z 60. let

Jaké bylo mít hudební skupinu v 60. letech minulého století? Celosvětově uznávaný spisovatel David…