Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Oslava 17. listopadu letos jinak. Zúčastněte se Sametového brunche a pomozte seniorům

Spolek Díky, že můžem se organizaci největších oslav sametové revoluce věnuje již sedmým rokem. Zdroj fotografie: Aleš Král, Lucie Sikorová

Jak oslavíte svátek 17. listopadu? Máme pro vás tip na sváteční menu. Spolek Díky, že můžem ve spojení s Breakfaststory chystá dobročinný projekt Sametový brunch. Díky němu můžete zaplnit žaludky skvělým jídlem a zároveň pomoci seniorům v nouzi.

Spolupráce platformy Breakfaststory a Díky, že můžem umožňuje společně podpořit v tuto chvíli zvlášť ohrožené členy naší společnosti. „Prostřednictvím Breakfaststory spojujeme několik sociálních gastropodniků. Jejich zaměstnanci se často ocitli v náročných životních situacích, ztratili domov nebo se narodili s fyzickým či duševním handicapem. I přes to všechno mají velkou odhodlanost pracovat, což dokazují prostřednictvím výborných jídel a produktů,“ říká Lucie Hyblerová, zakladatelka platformy. U podpory sociálních podniků však Breakfaststory nekončí. S každou zakoupenou porcí Sametového brunche poputuje ve sváteční den druhá porce seniorům v nouzi.

Jídelna Kuchařek bez domova. Zdroj fotografie: Lucie Sikorová

Na eshopu Breakfaststory si lidé mohou objednávat speciální sametový brunch ze tří sociálních podniků. Ty pracují s různými skupinami znevýhodněných osob – počínaje Jídelnou Kuchařek bez domova zaměřující se na práci se ženami, které mají zkušenost s bezdomovectvím. Druhý zapojený podnik vystupuje pod zkratkou GULE (Gastronomie umožňující lidem existovat) a pracují v něm především lidé se zdravotním handicapem. Poslední menu připraví v Tiché cukrárně, kde pečou neslyšící cukrářky a cukráři. V symbolické ceně 198,9 korun je zahrnuto jídlo včetně dopravy a eko-obalu, zvláštní vydání Deníku N (Listopadoviny) a připínací trikolora. Doručení je možné pouze po Praze.

Menu Sametového brunche obsahuje kromě dobrého jídla i dobrý skutek. Zdroj fotografie: Lucie Sikorová

A co je na výběr?

  • Menu I: Veganský brunch z Jídelny Kuchařek bez domova:
  • Vegan vajíčková pomazánka s černým sezamem (150 g, alergeny: 6, 11)
  • Domácí pletýnka (alergen 1)
  • Ovocná bublanina s kokosovou drobenkou (alergeny: 1, 8)
  • Menu II: Koblížkový brunch z foodtrucku GULE:
  • Čerstvě připravené tvarohové mini-koblížky s polevou LOTELLA – z Nutelly +
  • drcených Lotus (8 ks, alergeny: 1, 3, 7, 8)
  • Menu III: Brunch z Tiché cukrárny:
  • Medium quiche se špenátem (235 g, alergeny: 1, 3, 7)
  • Skořicový šnek (35 g, alergeny: 1, 3, 7)

Související články

Zaručeně zlepší den

Studenti MENDELU propojují manažerské schopnosti s pomocí neziskovkám na každoročním Dobrotrhu

Vládní novinky: vyšší přídavky na děti a příspěvek na bydlení už i pro střední třídu

Čerpejte příspěvky státu. Pomůže vám uhradit zateplení nebo nová okna

Teprve 22letý student vymyslel čip s názvem Z2

Inspirativní rozhovor

Národní obrození si zaslouží u studentů více pozornosti, říká Karolína „Zoe“ Meixnerová o svém projektu Literární hysterie

Národní obrození si zaslouží u studentů více pozornosti, říká Karolína „Zoe“ Meixnerová o svém projektu Literární hysterie

Přečtěte si rozhovor s Karolínou Meixnerovou, autorkou knihy Průvodce literární hysterií 19. století a také vtipných videí o spisovatelích z téže doby. Proč se zaměřila na toto období? A jak vypadají její besedy? To vše se dozvíte.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Vzdát můžeš zítra. Richard Štěpánek ve své knize povzbuzuje k životu

Inspirace z knihovny: Vzdát můžeš zítra. Richard Štěpánek ve své knize povzbuzuje k životu

Vždycky je pro co žít. Touto větou by se dal shrnout obsah knihy Vzdát můžeš zítra, kterou napsal…