Mléčnou, hořkou a bílou čokoládu asi všichni dobře známe. Někteří z nás tuto sladkou dobrotu nevyhledávají, jiní se po ní mohou utlouct. Právě pro milovníky čokolády máme dobrou zprávu.
Na světě je čtvrtý druh čokolády. Je sladká s nádechem kyselosti a najdeme v ní tóny lesního ovoce a jogurtu. Řeč je o takzvané rubínové čokoládě, která je typická svojí růžovou barvou. V roce 2009 si její výrobu nechal patentovat belgický výrobce čokolády Barry Callebaut Group, na trh však přišla až roku 2017.
Charakteristickou růžovou barvu pochoutce propůjčuje rubínový kakaový bob rostoucí v Ekvádoru, Brazílii či na Pobřeží Slonoviny, a také způsob zpracování suroviny. Postup však podléhá výrobnímu tajemství. Čokoláda obsahuje stejné ingredience jako ostatní typy, tedy kakaové máslo, cukr, mléčnou sušinu a neslazenou čokoládu. Jednotlivé přísady jsou zastoupeny v unikátním poměru, díky kterému se rubínová čokoláda nově stala samostatným druhem.
Zdroj: Eat This, Not That!, Beautiful News Daily
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Cesta do života v přítomnosti. Zasvěcení do meditace je ideálním průvodcem
Chtěli byste začít s meditací, případně ji prohloubit a dát jí jiný rozměr? Kniha Alphonse a Rachel…