Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Iniciativa Breakfaststory umožňuje darovat oběd seniorům a matkám samoživitelkám

Zdroj fotografie: Milan Jaroš, Breakfaststory

Naobědvat se a přitom pomoci? I to je možné. Kampaň Potěš obědem od iniciativy Breakfaststory umožňuje nákup dvou obědů za cenu jednoho. Druhé jídlo přitom míří k seniorovi nebo matce samoživitelce.

Zájemce o pokrm si vybere z menu oběd, který si na stránkách objedná za 160 korun. Za tuto částku však sociální podnik uvaří hned dvě porce. Jedna míří platícímu strávníkovi, druhá je pak v rámci projektu zdarma dopravena dobrovolnickým vozem k potřebné osobě. Týdenní menu navíc připravují ženy v sociální tísni, takže kupující podpoří i je. Kromě plného bříška si tak jedlík odnese i hřejivý pocit z dobrého skutku.

Iniciativa Breakfaststory funguje od 18. března letošního roku. Za měsíc se jí podařilo rozdat více než jeden a půl tisíce obědů. Denně se na rozvozu podílí 15 dobrovolnických aut, která rozváží k bezplatným pokrmům zdarma také roušky a trvanlivé potraviny. Projekt je kromě nákupu oběda možné podpořit také zde příspěvkem do sbírky.

Související články

Zaručeně zlepší den

Češi zachránili už stovky srnčat. Pomohly jim drony s termokamerou

Venkovská dovolená? Vyrazte na Vysočinu a podpořte lokální farmáře

Vědci úspěšně vytvořili první 3D vytištěnou rybu na světě vypěstovanou v laboratoři

Albánie sází na ekologický turismus, láká na jedinečnou přírodu

Inspirativní rozhovor

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…