Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Fast foody nakrmí i vegany a vegetariány. Rozšiřují nabídku bezmasých pokrmů

2 minuty radosti
Ilustrační foto: Freepik

Lidem, kteří ze svého jídelníčku vynechávají maso, se žije čím dál komfortněji. Nejen, že narůstá množství alternativních potravin v obchodech, ale i ve stáncích s rychlým občerstvením. Nejedná se přitom jen o „tradiční“ smažený sýr, k dostání jsou nově také hamburgery nebo nugetky, které uvítají i vegani.

Nechcete si dát maso, ale přesto máte chuť na něco „pořádného“? Dnům, kdy se na vás v nabídce šklebí jen pár listů salátu nebo nudný smažený sýr, je konec. Řetězce rychlého občerstvení si v posledních měsících posvítily na alternativy. McDonald’s v březnu tohoto roku představil novou řadu Veggie. Bezmasý burger, wrap nebo salát sestává mimo jiné ze smažené zeleninové placky obalené ve strouhance. „Našim zákazníkům chceme stále přinášet něco nového a také nabízet více variant, jak se u nás dobře najíst,“ uvádí společnost na svém webu.

Nabídka bezmasých pokrmů se postupně rozšiřuje. Ilustrační foto: Freepik

Konkurenční Burger King zase láká na veganské hamburgery a horkou novinkou jsou i rostlinné nugetky. KFC pak zavedlo vegetariánskou tortillu a burger, v nichž jsou kuřecí kousky nahrazeny kyperským sýrem halloumi.

Bezmasá jídla přitom nejsou jen vítaným zpestřením jídelníčku. Kromě etického hlediska, které je pro většinu vegetariánů a veganů stěžejním, se pojí také s nižší ekologickou stopou, než je tomu u pokrmů s masem.

Související články

Zaručeně zlepší den

Chtěli byste žít ve městě bez aut? Nový výzkum přináší 12 praktických způsobů, jak auta v městech omezit

V pražské Kotvě se otevírá největší Retro muzeum v České republice. Zaměřuje se na 70. a 80. léta 20. století.

Lidé v Thajsku staví malé útulky pro toulavé psy

Jak zní černá díra? Poslechněte si její zvuk

Inspirativní rozhovor

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Přečtěte si rozhovor s Jakubem Gavorem, zakladatelem řemeslné zmrzlinárny Ještě Jednu. Určitě během čtení dostanete chuť na zmrzlinu! Co třeba tu s příchutí krupicové kaše či arašídového preclíku?

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Moje milá smrti pomáhá přijmout ztrátu blízkého a najít sílu žít

Inspirace z knihovny: Moje milá smrti pomáhá přijmout ztrátu blízkého a najít sílu žít

Spousta lidí se jí bojí, protože se s ní všichni bez výjimky alespoň jednou v životě setkáme. Co je…