Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Dejte si výbornou kávu a podpořte outloně v první ochranářské kavárně v Česku

2 minuty radosti
Zdroj ilustrační fotografie: Canva

Jste milovníci kávy a zároveň i přírody a zvířat? Nově máte v Česku možnost podpořit ochranu outloňů na Sumatře návštěvou speciální „ochranářské“ kavárny Kukang Coffee. Kavárna je od začátku června otevřená v Pařížské ulici v Ústí nad Labem a zastavit se v ní můžete třeba na espresso od sumaterských farmářů.

Kavárna Kukang Coffee. Zdroj fotografie: Lucie Čižmářová

Kukang Coffee je v Česku první a zároveň také jedinou kavárnou svého druhu. Nejen, že si v ní můžete vychutnat šálek kávy, ale také se dozvíte zajímavé informace o ochraně nejen outloňů a dalších aktivitách The Kukang Rescue Program. Cílem projektu je pomáhat udržitelnému způsobu živobytí sumaterských farmářů ve vesnici Kuta Male a podílet se na ochraně tamních divokých zvířat, stejně jako bojovat proti nelegálnímu obchodu se zvířaty.

Zdroj fotografie: Canva

Kavárna v Ústí nad Labem je otevřená každý všední den od 7 ráno do 18 hodin večer. Novinky nejen z kavárny můžete sledovat na Facebooku a Instagramu Kukang Coffee.

Související články

Zaručeně zlepší den

Ve Španělsku se dočkají zaslouženého volna při menstruaci

Švýcarsko má nový světový rekord – nejdelší osobní vlak

Menstruační chudoba se netýká jen zemí třetího světa, vysvětlují zástupkyně organizace SOLA Pomáhá

Jak na zoubky jako perličky? Speciální ošetření sníží riziko kazů o 80 %

Inspirativní rozhovor

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…