Složení výrobku, jeho gramáž nebo nutriční hodnoty. K těmto údajům na dánských potravinách by v následujících letech mohl přibýt další – zhodnocení jejich dopadu na životní prostředí a klima.
Zmíněný krok vážně zvažuje dánská vláda, proti nejsou ani sami výrobci. Hlavním podporovatelem je dánská rada pro zemědělství a potraviny. Ta v něm vidí mimo jiné příležitost podpořit ty nejlepší postupy v zemědělství s ohledem na jejich vliv na změny klimatu. „Pokud by všude produkovali potraviny jako my v Dánsku, svět by byl lepším místem,“ uvedl ředitel rady Morten Høyer.
Úkol to nicméně není jednoduchý, Dánsko na něm s Unií spolupracuje už deset let. Vedle klimatických dopadů by se totiž pro smysluplné značení měly porovnat i nutriční hodnoty. Jinak by se do štítku měly promítnout například užité pesticidy, potřebné množství vody nebo emisní stopa.
Zdroj: cnn.com
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Čtenáři, vrať se motivuje lidi, aby dali čtení opět šanci
Četba knih je jednou z nejstarších volnočasových aktivit. Jejím prostřednictvím lze zprostředkovat…