Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Rok 2022 podle kalendáře. Na kolik prodloužených víkendů se můžeme těšit?

Ilustrační foto: Depositphotos

Přemýšlíte už nad dovolenou na příští léto? V některých letech je k nám kalendář z hlediska volných dnů vstřícnější a nabízí ideální prodloužené víkendy nebo delší volno kolem Vánoc. I rok 2022 nám nějaké dny dovolené ušetří. Přinášíme jejich přehled a vy můžete rovnou začít plánovat!

První potenciálně volný den připadá hned na první den roku, což bude ale tentokrát sobota. Díky následující neděli si však přece jen volno trochu prodloužíme a nástup do práce se tak pro většinu lidí odloží na 3. ledna. Zárukou volna jsou každoročně Velikonoce, které příští rok nabídnou sváteční volno na Velký pátek a Velikonoční pondělí ve dnech 15. a 18. dubna.

Duo květnových svátků stejně jako letos mnoho radosti neudělá, protože oba připadají opět na víkend, tentokrát na neděli. Vynahradí to hned následující dvojice – připomenutí Cyrila a Metoděje stejně jako Jana Husa připadne na všední den. Sváteční úterý a středa začátkem července doplněné o jeden den dovolené navíc a předcházející víkend už dohromady dávají slušných pět dní odpočinku nebo aktivního poznávání.

Podzim je u nás na svátky velmi bohatý a dobrá zpráva je, že všechny budou tentokrát ve všední den. Svatého Václava si připomeneme ve středu 28. září, vznik samostatného Československa v pátek o měsíc později a sametovou revoluci ve čtvrtek 17. listopadu.

Posledními svátky v roce, a pro mnohé těmi nejoblíbenějšími, jsou Vánoce. Protože jde o tři sváteční dny za sebou, vždycky se protnou i s nějakým pracovním dnem, v roce 2022 to ale bude v nejmenší možné míře. Štědrý den totiž vychází na sobotu a další dva svátky vánoční tak na neděli a pondělí.

Související články

Zaručeně zlepší den

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Astronomové objevili tři nové měsíce

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Příběh pro děti, které bojují se strachem

Inspirace z knihovny: Příběh pro děti, které bojují se strachem

Vánoce se kvapem blíží, a tak přinášíme tip pro Ježíška na bezvadnou knihu, která udělá radost pod…