Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Brněnská sbírka vyzývá k darování hraček dětem v nemocnici

Ilustrační fotografie. Zdroj: Dollar Photo Club

Máte doma zapomenutou knížku z dětství nebo v peněžence přebytečnou stokorunu? A už jste dnes udělali dobrý skutek? Pokud ne, nabízí vám tu možnost charitativní sbírka, která shromažďuje hračky pro děti z brněnské nemocnice. Jako u každého dobrého skutku uděláte radost nejen ostatním, ale i sobě.

Knihy, plyšáky, hry, omalovánky, pastelky i jiné hračky mohou zájemci darovat dětem v nemocnici v právě startující charitativní sbírce. „Záleží na každém dítěti, zda si bude raději číst nebo kreslit, nicméně knížky a omalovánky jsou nejlepší volba,“ radí organizátorka Michaela Slavíčková. Pokud jsou věci v dobrém stavu, mohou být i použité.

Sbírka se koná od 9. do 17. března v budově vysoké školy Newton college Brno. Vybrané hračky připadnou Dětské nemocnici Brno, kde budou rozděleny dle potřeby. „Hlavním cílem akce je sesbírat věci pro děti a zpříjemnit jim tak nemocniční pobyt. Některé hračky budou dětem sloužit jako dárek za odměnu, takže je mohou motivovat k tomu, aby dělaly pokroky v léčbě,“ vysvětluje Slavíčková. Věří také, že její krok může motivovat k podobné aktivitě i ostatní.

Sbírka je pořádána ve spolupráci s Nadačním fondem Modrý hroch, který zařizuje převoz věcí do nemocnice. Důležitým partnerem je i Newton college, kde se sbírka uskuteční za podpory studentů i učitelů. Událost se přitom nekoná poprvé, premiéru měla před dvěma lety. „Byla jsem překvapena, kolik lidí se do sbírky připojilo a jak se k ní stavěli. Byla vybrána spousta krásných věcí pro děti. Nejen že se do sbírky zapojili studenti, ale přispěli i lidé mimo školu,“ vzpomíná Slavíčková. Věří, že letos druhým ročníkem zahájí každoroční tradici.

A nezůstane jen u toho, v plánu jsou i další akce. Hned v dubnu se chystá například týden kávy, který ve spolupráci se studentským klubem nabídne kávu za dobrovolný příspěvek a celý výtěžek poté věnuje nadaci. Plánuje se také sushi týden či volejbalový den.

Související články

Zaručeně zlepší den

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Do Guinessovy knihy rekordů se dostala nejtěžší borůvka na světě

Víme, jak levně zaparkovat na letišti ve Vídni

Drobná úprava designu může zachránit tisíce stromů. Vydavatelství HarperCollins to uvedl do praxe

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Co by můj syn měl vědět o světě? Kniha oblíbeného autora neporadí, ale pobaví

Inspirace z knihovny: Co by můj syn měl vědět o světě? Kniha oblíbeného autora neporadí, ale pobaví

Jak funguje svět? Na co si v něm dát pozor? Co v životě hledat a před čím se naopak skrýt…