Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Nový portál StáleŽijeme pomáhá živnostníkům v době koronavirové

Zdroj fotografií: Pixabay, StáleŽijeme

V posledních dnech napříč republikou vznikají projekty za účelem pomoci živnostníkům a řemeslníkům v době pandemie koronaviru. Minulý týden byl spuštěn portál StáleŽijeme, který má za cíl propojit drobné živnostníky se zájemci o jejich služby. Cílem je pomoci především těm, kteří se ocitli v nepříznivé situaci.

Lidé mají možnost prostřednictvím portálu využít služeb živnostníků. Ti sice mnohdy museli zavřít provozovny, neznamená to však, že přestali fungovat úplně, občané o nich však často nevědí. Portál proto umožňuje podnikatelům nabídnout své služby. Živnostník se zaregistruje do systému a vyplní kontaktní údaje. Poptávající pak vyhledá v menu druh služby, který potřebuje, a podle mapy najde nejbližšího poskytovatele včetně kontaktu. Za registraci ani zprostředkování služeb se neplatí žádné poplatky.

Za nápadem stojí česká reklamní a marketingová agentura Dorland, která portál provozuje na vlastní náklady. Záštitu nad projektem převzal Svaz měst a obcí České republiky. „Uvědomujeme si, do jak složité situace se vzhledem k současným podmínkám dostalo mnoho řemeslníků a živnostníků, kteří ze dne na den museli uzavřít své provozovny. Tito lidé po fázi, kdy bylo nejdůležitější zajistit zdraví své i svých nejbližších, začali řešit i ekonomické důsledky této situace. Právě portál stalezijeme.cz jim chce pomoci,“ přiblížila motivaci Markéta Vesecká z agentury Dorland.

Související články

Zaručeně zlepší den

Pracovat jen v pracovní době? Austrálie zavádí právo na odpojení

Dechberoucí mělčina u Bahamských ostrovů. Čemu vděčí za blankytnou barvu?

Fotopasti zachytily neuvěřitelně rychlou obnovu zeleně v Českém Švýcarsku

Posouváte ráno budík? Podle vědců může být odkládané buzení prospěšné

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Sny nám říkají mnohem více, než si myslíme. Jak je rozklíčovat?

Inspirace z knihovny: Sny nám říkají mnohem více, než si myslíme. Jak je rozklíčovat?

Noční výlety do říše snů jsou často skvělou zábavou a opravdovým odreagováním. Člověk v nich může…