Poctivých domácích věcí si náležitě ceníme. Známe jejich složení a víme, že jsou vyráběné s láskou. O to více nám chutnají. Tradiční vaření marmelád nebo zavařování okurek je podle prodejců potřebného vybavení pro Čechy stále atraktivní.
Češi se letos opět pustili do zavařování. Svědčí o tom nárůst prodejů zavařovacích hrnců, želírovacích cukrů, hotových nálevů nebo okurek nakládaček. „Trend jde ruku v ruce s tím, že si lidé vybavují kuchyně znovu opět i remoskami a tlakovými hrnci. V rámci uplynulých dvou let tak vidíme velký zájem o vaření v domácnostech, stejně jako o zavařování,“ uvedla pro České noviny tisková mluvčí obchodního řetězce Globus Aneta Turnovská.
Zavařování je v Česku oblíbenou aktivitou. Kromě nakládaného ovoce a zeleniny jsme zvyklí vyrábět různé džemy, marmelády, kompoty, ovocné likéry a další produkty. Výhodou je kontrola nad složením, úspora peněz a možnost zužitkovat výpěstky z vlastní zahrady.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Oceňovaná Boží hora zprostředkovává atmosféru chudinské Neapole
Snad každý si vybaví hladovost mládí, která je v pubertě doslova spalující. I pouhý vzduch chutná…