Poctivých domácích věcí si náležitě ceníme. Známe jejich složení a víme, že jsou vyráběné s láskou. O to více nám chutnají. Tradiční vaření marmelád nebo zavařování okurek je podle prodejců potřebného vybavení pro Čechy stále atraktivní.
Češi se letos opět pustili do zavařování. Svědčí o tom nárůst prodejů zavařovacích hrnců, želírovacích cukrů, hotových nálevů nebo okurek nakládaček. „Trend jde ruku v ruce s tím, že si lidé vybavují kuchyně znovu opět i remoskami a tlakovými hrnci. V rámci uplynulých dvou let tak vidíme velký zájem o vaření v domácnostech, stejně jako o zavařování,“ uvedla pro České noviny tisková mluvčí obchodního řetězce Globus Aneta Turnovská.
Zavařování je v Česku oblíbenou aktivitou. Kromě nakládaného ovoce a zeleniny jsme zvyklí vyrábět různé džemy, marmelády, kompoty, ovocné likéry a další produkty. Výhodou je kontrola nad složením, úspora peněz a možnost zužitkovat výpěstky z vlastní zahrady.
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Inspirace z knihovny: Ukliďte si v hlavě díky 10minutové meditaci
Toužili jste někdy prostě vypnout svou mysl? Chvíli na nic nemyslet a zahnat všechny negativní…