Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Také Česko se dočká obchodu bez prodavačů. Nestojí za ním však žádný z velkých řetězců

Ilustrační foto: Pexels

Samoobslužný obchod budoucnosti otevře síť družstevních prodejen COOP v únoru ve Strakonicích. Ke vstupu bude třeba používat bankovní identitu a aplikaci společnosti. Zákazníci si v prodejně budou moci nakoupit v jakoukoli denní dobu.

Koncept automatického obchodu se maximálně přizpůsobuje potřebám zákazníků, pro které končí nutnost plánovat si podle otevírací doby obchodů své nákupy,“ vyzdvihuje jeden z přínosů Lukáš Němčík, ředitel COOP pro rozvoj a marketing. Mimo standardní otevírací dobu nebude možné nakoupit u pultů s uzeninami a lahůdkami, vykompenzuje to však nabídka baleného zboží.

Po vstupu dvojitými dveřmi, který umožní bankovní identita a načtení aplikace, bude na nakupující dohlížet kamerový systém. Placení se odehraje na samoobslužné pokladně, na kterou jsou zákazníci zvyklí již nyní. Obchod budou moci opustit až po ověření platby.

Skupina COOP plánuje otevřít další samoobslužné prodejny. Foto: COOP

Podle vedení COOPu vyroste podobných prodejen po zemi více. Další přibude v Českém Krumlově a pokud se osvědčí, rozšíří se koncept do menších a středních měst, kde je více zákazníků, kteří ocení nákupy déle po pracovní době. Samotná firma si od kroku slibuje snížení nákladů na mzdy a zvýšení tržeb. Za přeměnu jedné prodejny na zcela samoobslužnou však COOP zaplatí okolo milionu korun.

Zdroj: tisková zpráva Skupiny COOP

Související články

Zaručeně zlepší den

Chtěli byste žít ve městě bez aut? Nový výzkum přináší 12 praktických způsobů, jak auta v městech omezit

Lidé v Thajsku staví malé útulky pro toulavé psy

V pražské Kotvě se otevírá největší Retro muzeum v České republice. Zaměřuje se na 70. a 80. léta 20. století.

Jak zní černá díra? Poslechněte si její zvuk

Inspirativní rozhovor

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Přečtěte si rozhovor s Jakubem Gavorem, zakladatelem řemeslné zmrzlinárny Ještě Jednu. Určitě během čtení dostanete chuť na zmrzlinu! Co třeba tu s příchutí krupicové kaše či arašídového preclíku?

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Jak na zdravá střeva? Kniha, která poradí a zároveň inspiruje recepty

Inspirace z knihovny: Jak na zdravá střeva? Kniha, která poradí a zároveň inspiruje recepty

Termín mikrobiom je čím dál častěji skloňovaný lékaři, vědci a lidmi, kteří se věnují alternativní…