Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Sladké poděkování zdravotníkům. Dobrovolníci jim napečou cukroví

Ilustrační fotografie. Zdroj fotografie: Pexels

Zdravotníkům se od počátku pandemie koronaviru děkovalo už všelijak. Formou dopisů, potleskem z oken nebo darováním energetických balíčků, a to především na jaře. Jejich nasazení ale nekončí, napilno mají i v období Vánoc. Zpříjemnit tento čas se jim rozhodli nadšenci z Jablonce nad Nisou.

Ilustrační fotografie. Zdroj fotografie: Unsplash

Budeme bojovat na válech, v troubách, ve spížích i pekáčích! Protože oni bojují na JIPkách, ARech, na odděleních a v domovech,“ vyzývají iniciátoři projektu Pečeme cukrdík. Zapojit se může velmi snadno každý, kdo má chuť (nebo přebytek cukroví 😊). Na jednom z vybraných míst ve městě si vyzvedne krabičku na asi čtvrt kilo cukroví a 17. prosince ji naplněnou odnese zpět. O zbytek se postará organizační tým.

Sladké poděkování zdravotníkům nazvali iniciátoři příhodně Cukrdík. Zdroj fotografie: FB události

Chtěli jsme vyjádřit podporu všem těm úžasným lidem, kteří za nás bojují v těchto komplikovaných časech na místech, kde je to právě teď nejvíce potřeba. A protože většina z nás peče nebo se chystá péct cukroví, napadla nás krabička s cukrovím určená právě zdravotníkům jako fajn zpříjemnění předvánočního času. Třeba i proto, že ani na vlastní pečení nemají myšlenky nebo čas,“ vysvětluje jedna z iniciátorek Veronika Iblová. Doteď se do projektu přihlásily desítky pekařek a pekařů. Čím víc se jich nakonec zapojí, tím více radosti mezi lékaře a sestřičky rozšíří. A o tom přece Vánoce jsou…

Související články

Zaručeně zlepší den

Blíží se konec palmového oleje? Vědci našli zdravější a zelenější alternativu

Jak pomáhá AfaSlovník lidem s afázií, ale i jinými poruchami řeči

Vědci našli způsob, jak znovu použít jednorázové roušky

Vědci konečně znají genetickou příčinu lupusu. Objev umožní vývoj účinné léčby

Inspirativní rozhovor

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Příchutě, které vyvolávají pozitivní emoce a nutí k experimentům. To je brněnská zmrzlinárna Ještě Jednu

Přečtěte si rozhovor s Jakubem Gavorem, zakladatelem řemeslné zmrzlinárny Ještě Jednu. Určitě během čtení dostanete chuť na zmrzlinu! Co třeba tu s příchutí krupicové kaše či arašídového preclíku?

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…