Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Oříškový bar. Američan vytvořil originální krmítko pro veverky

Při plném zásobení si veverky mohou vybírat až ze sedmi druhů dobrot. Zdroj fotografie: Reprofoto Youtube

Je libo peanut pilsner, almond ale nebo walnut stout? Ještě širší nabídka je nachystána pro návštěvníky tzv. oříškového baru. Vlastnoručně ho postavil Američan Duke Harmon a zvány jsou všechny veverky ze širokého okolí!

Ručně vyráběné bary pro veverky běžně vypadají jako krabice. Já jsem chtěl ale udělat něco jiného. A tak jsem přijal výzvu, abych bar navrhl a celý vyřezal na frézce x-carve,“ vysvětluje Duke Harmon, který se živí jako řezbář. K řemeslu se dostal už ve 14 letech, první nástroj, který si v životě koupil, byl soustruh.

Harmon už svůj originální nápad nabídl i veřejnosti. Jeden takový oříškový bar vyjde zájemce na zhruba čtyři tisíce korun. „Právě jsem ho objednal. Mám na dvoře rodinku přátelských veverek, které už roky krmím. Jsou to moji kamarádi a věřím, že budou nápad milovat tak jako já,“ uvedl jeden z prvních zákazníků. Bar je opatřen řadou zajímavých detailů, jako je všudypřítomný motiv oříšků nebo cedulky, které štamgasty navedou směrem k toaletám.

Související články

Zaručeně zlepší den

Naděje pro pacienty se závažným průběhem covidu. Vědci zjistili, které léky napomáhají zotavení

Konec exekucí v Česku? Nový web pomáhá najít cestu z dluhové pasti

Jak motivovat děti k úklidu? Češi vymysleli hru, která domácí práce mění v zábavu

Nový způsob pěstování zeleniny podpoří lokální produkci potravin a soběstačnost

Inspirativní rozhovor

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Přečtěte si rozhovor s Danou Škorpilovou, která po padesátce skončila kariéru manažerky a začala pomáhat ostatním jako osobní trenérka a výživová poradkyně.