Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Oříškový bar. Američan vytvořil originální krmítko pro veverky

Při plném zásobení si veverky mohou vybírat až ze sedmi druhů dobrot. Zdroj fotografie: Reprofoto Youtube

Je libo peanut pilsner, almond ale nebo walnut stout? Ještě širší nabídka je nachystána pro návštěvníky tzv. oříškového baru. Vlastnoručně ho postavil Američan Duke Harmon a zvány jsou všechny veverky ze širokého okolí!

Ručně vyráběné bary pro veverky běžně vypadají jako krabice. Já jsem chtěl ale udělat něco jiného. A tak jsem přijal výzvu, abych bar navrhl a celý vyřezal na frézce x-carve,“ vysvětluje Duke Harmon, který se živí jako řezbář. K řemeslu se dostal už ve 14 letech, první nástroj, který si v životě koupil, byl soustruh.

Harmon už svůj originální nápad nabídl i veřejnosti. Jeden takový oříškový bar vyjde zájemce na zhruba čtyři tisíce korun. „Právě jsem ho objednal. Mám na dvoře rodinku přátelských veverek, které už roky krmím. Jsou to moji kamarádi a věřím, že budou nápad milovat tak jako já,“ uvedl jeden z prvních zákazníků. Bar je opatřen řadou zajímavých detailů, jako je všudypřítomný motiv oříšků nebo cedulky, které štamgasty navedou směrem k toaletám.

Související články

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci hlásí objev v boji proti rakovině. Nové léky jsou až stokrát účinnější

Praha znovu ovládla anketu o nejlepší místo pro život. Zjistěte, jak se umístil váš kraj

Průlom v boji proti koronaviru. Nový test přináší přesné výsledky už za 90 minut

Brněnští vědci vyvinuli nový tlumič pro vlaky. Zvýší jejich rychlost a ochrání koleje

Inspirativní rozhovor

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Přečtěte si rozhovor se studenty neurověd - Kryštofem a Vojtou, kteří tvoří podcast Brain We Are.