Belgií bychom se mohli inspirovat. Dokázali tam, že nemocniční jídlo nemusí být šlichta s výživovou hodnotou nula, kterou nelze pozřít. Naopak tamní pokrmy zamířily rovnou do gastronomického průvodce, informovaly České noviny.
Nemocnice AZ Groeninge ve městě Kortrijk se stala prvním zdravotnickým zařízením v zemích Beneluxu, jež získalo oficiální uznání Gault & Millau za kvalitu jídla, které podává svým pacientům. Zařízení samo projevilo iniciativu, když si přizvalo odborníky z gastronomického průvodce, aby zkontrolovali jejich stravu a nabídli rady ke zlepšení, zejména pokud jde o ryby, omáčky a porce brambor. Ti následně konstatovali, že jídlo v nemocnici je na vysoké úrovni.
Generální ředitel Gault & Millau pro Belgii, Nizozemsko a Lucembursko Marc Declerck uvedl, že průvodce již více než deset let spolupracuje se zdravotnickými zařízeními a domovy důchodců na stravování zaměstnanců a obyvatel. Získání ocenění je však opravdu raritou – jedná se o první nemocnici, která takto uspěla.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Nikdy není pozdě změnit svůj život. Stačí jen Jíst, meditovat, milovat
Co s životem, když se zbortí všechny naše dosavadní jistoty? Utápět se v sebelítosti,…