Jak vypadá sníh pod mikroskopem? Americký vědec, kuchař, autor a fotograf Nathan Myhrvold zachytil speciálně vyvinutým fotoaparátem mimořádně nestálou strukturu sněhových vloček.
Kvůli své velikosti a křehkosti představují sněhové vločky pro fotografy velký oříšek. Klíčovými faktory při fotografování krystalických struktur jsou totiž čas, teplota, počasí a technologie. Myhrvold tak strávil 18 měsíců vývojem speciálního fotoaparátu, který by vločky zachytil s dostatečnou přesností a kvalitou.
Jeho fotoaparát dokáže během procesu vločky ochladit, a poskytnout tak fotografovi více času pro pořízení snímků. „Sněhové vločky jsou skvělým příkladem skryté krásy. Voda, kterou tak dobře známe, se nám v této podobě jeví jako něco kompletně neznámého,“ uvedl Myhrvold.
Zdroj: Autorský článek Venduly Čermákové s využitím fotografií Nathana Myhrvolda / Modernist Cuisine Gallery, LLC
Dostala jsem druhou šanci žít. To je síla, která mě žene dál, říká dobrovolnice Monika Benešová
Přečtěte si rozhovor s Monikou Benešovou, která si díky odhodlání pomáhat druhým vysloužila ocenění Laskavec. Povídali jsme si o její cestě na Pacifické hřebenovce, o knize, kterou napsala i o tom, kde všude pomáhá jako dobrovolnice.
Inspirace z knihovny: Utopia Avenue přináší příběh fiktivní kapely z 60. let
Jaké bylo mít hudební skupinu v 60. letech minulého století? Celosvětově uznávaný spisovatel David…