Jak vypadá sníh pod mikroskopem? Americký vědec, kuchař, autor a fotograf Nathan Myhrvold zachytil speciálně vyvinutým fotoaparátem mimořádně nestálou strukturu sněhových vloček.
Kvůli své velikosti a křehkosti představují sněhové vločky pro fotografy velký oříšek. Klíčovými faktory při fotografování krystalických struktur jsou totiž čas, teplota, počasí a technologie. Myhrvold tak strávil 18 měsíců vývojem speciálního fotoaparátu, který by vločky zachytil s dostatečnou přesností a kvalitou.
Jeho fotoaparát dokáže během procesu vločky ochladit, a poskytnout tak fotografovi více času pro pořízení snímků. „Sněhové vločky jsou skvělým příkladem skryté krásy. Voda, kterou tak dobře známe, se nám v této podobě jeví jako něco kompletně neznámého,“ uvedl Myhrvold.
Zdroj: Autorský článek Venduly Čermákové s využitím fotografií Nathana Myhrvolda / Modernist Cuisine Gallery, LLC
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Zapomeňte na 10 000 hodin. Přeskočte pořadí a buďte úspěšní
Opřete se do svého strachu, experimentujte, nebuďte nejlepší – buďte jediní. To jsou jen tři z …