Jak vypadá sníh pod mikroskopem? Americký vědec, kuchař, autor a fotograf Nathan Myhrvold zachytil speciálně vyvinutým fotoaparátem mimořádně nestálou strukturu sněhových vloček.
Kvůli své velikosti a křehkosti představují sněhové vločky pro fotografy velký oříšek. Klíčovými faktory při fotografování krystalických struktur jsou totiž čas, teplota, počasí a technologie. Myhrvold tak strávil 18 měsíců vývojem speciálního fotoaparátu, který by vločky zachytil s dostatečnou přesností a kvalitou.
Jeho fotoaparát dokáže během procesu vločky ochladit, a poskytnout tak fotografovi více času pro pořízení snímků. „Sněhové vločky jsou skvělým příkladem skryté krásy. Voda, kterou tak dobře známe, se nám v této podobě jeví jako něco kompletně neznámého,“ uvedl Myhrvold.
Zdroj: Autorský článek Venduly Čermákové s využitím fotografií Nathana Myhrvolda / Modernist Cuisine Gallery, LLC
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Taky přejíždíte po displeji svého chytrého telefonu, kdykoliv máte chvilku času? V tramvaji,…