Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Letní tábory jdou s dobou. Učí děti kreativitě i ohleduplnosti k přírodě

Ilustrační foto: Depositphotos

Recyklace, kreativní využití odpadních materiálů, udržitelná móda a respekt k přírodě. Témata, která v posledních letech rezonují společností, se nyní stala i hlavním motivem příměstského tábora. Ten se pod taktovkou Nadace st. Joachim uskuteční od 2. do 6. srpna v Jáchymově. Zájemci se mohou stále hlásit.

Tábor je podle organizátorů určen pro všechny mladé designéry, kteří rádi tvoří a milují přírodu. Na táboře si vyzkouší, jak inovovat starý šatník, vytvořit oblečení z přírodnin nebo jak využívat odpadový materiál. Pod vedením zkušené lektorky Elišky Failové se seznámí se základními principy designového myšlení a naučí se některé techniky, například batiku nebo tvorbu banneroviny. Dokonce si mohou navrhnout vlastní módní kolekci.

Tvořivé chvilky střídají zážitky v přírodě. Foto: se svolením Nadace st. Joachym

Kromě tvořivých aktivit čekají děti také výlety do krušnohorské přírody. Právě úctě k přírodě a respektu k jejím zdrojům chtějí pořadatelé děti inspirovat. Bližší informace se zájemci dozví na webu nadace stjoachim.eu.

Související články

Zaručeně zlepší den

Češi stále častěji pěstují vlastní zeleninu na zahrádkách

Praha je čtvrtým nejbohatším místem v EU

Vědci objevili nový druh létajícího plaza

V Portugalsku najdete nejlepší pláž světa

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…