Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Čokoláda bude ještě zdravější

Coloradská společnost vyvíjí nový způsob výroby čokolády, od něhož si slibuje zdravější čokoládovou pochoutku. Pokrokový způsob výroby spočívá ve fermentování kakaových bobů spolu se speciálními houbami – výhodou takto provedené fermentace je skutečnost, že je čokoláda méně hořká, a proto nemusí obsahovat tolik přidaného cukru. Speciálně vyrobená čokoláda má však i další zdravotní výhody.

Kakaová zrnka se oproti tradiční výrobě čokolády nechají po dobu 14 dnů fermentovat s houbou reishi, která se používá po tisíciletí v tradiční čínské medicíně. Tato houba se vyznačuje zvláštní schopností pohlcovat cukry, snižovat hořkost a kyselost kávových zrn. Proces nazvaný Mycosmooth byl vyvinut již před třiceti lety doktorem Brooksem Kellym.

Takto vylepšená čokoláda je bohatá na látky, které stimulují imunitní systém. Pochoutka je navíc vyrobena ze surovin v biokvalitě, z produktů ekologického zemědělství. Na zdravější čokoládě si mohou již nyní pochutnat někteří američtí zákazníci.

Zdroj: http://life.ihned.cz/jidlo/c1-62591360-americane-vyvijeji-zdravou-cokoladu-kakaove-boby-fermentuji-houbami

Související články

Zaručeně zlepší den

Naděje pro pacienty se závažným průběhem covidu. Vědci zjistili, které léky napomáhají zotavení

Dobrá zpráva pro ty, kteří prodělali koronavirus. Podle vědců získávají na několik měsíců imunitu

Konec exekucí v Česku? Nový web pomáhá najít cestu z dluhové pasti

Jak motivovat děti k úklidu? Češi vymysleli hru, která domácí práce mění v zábavu

Inspirativní rozhovor

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Po padesátce jsem začala žít nový život. Víru v sama sebe se snažím vštěpovat i svým klientkám, říká trenérka Dana Škorpilová

Přečtěte si rozhovor s Danou Škorpilovou, která po padesátce skončila kariéru manažerky a začala pomáhat ostatním jako osobní trenérka a výživová poradkyně.