Coloradská společnost vyvíjí nový způsob výroby čokolády, od něhož si slibuje zdravější čokoládovou pochoutku. Pokrokový způsob výroby spočívá ve fermentování kakaových bobů spolu se speciálními houbami – výhodou takto provedené fermentace je skutečnost, že je čokoláda méně hořká, a proto nemusí obsahovat tolik přidaného cukru. Speciálně vyrobená čokoláda má však i další zdravotní výhody.
Kakaová zrnka se oproti tradiční výrobě čokolády nechají po dobu 14 dnů fermentovat s houbou reishi, která se používá po tisíciletí v tradiční čínské medicíně. Tato houba se vyznačuje zvláštní schopností pohlcovat cukry, snižovat hořkost a kyselost kávových zrn. Proces nazvaný Mycosmooth byl vyvinut již před třiceti lety doktorem Brooksem Kellym.
Takto vylepšená čokoláda je bohatá na látky, které stimulují imunitní systém. Pochoutka je navíc vyrobena ze surovin v biokvalitě, z produktů ekologického zemědělství. Na zdravější čokoládě si mohou již nyní pochutnat někteří američtí zákazníci.
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Znáte takové ty knihy, které můžete otevřít na náhodné stránce a cokoliv si z nich v ten moment…