Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Čokoláda bude ještě zdravější

Coloradská společnost vyvíjí nový způsob výroby čokolády, od něhož si slibuje zdravější čokoládovou pochoutku. Pokrokový způsob výroby spočívá ve fermentování kakaových bobů spolu se speciálními houbami – výhodou takto provedené fermentace je skutečnost, že je čokoláda méně hořká, a proto nemusí obsahovat tolik přidaného cukru. Speciálně vyrobená čokoláda má však i další zdravotní výhody.

Kakaová zrnka se oproti tradiční výrobě čokolády nechají po dobu 14 dnů fermentovat s houbou reishi, která se používá po tisíciletí v tradiční čínské medicíně. Tato houba se vyznačuje zvláštní schopností pohlcovat cukry, snižovat hořkost a kyselost kávových zrn. Proces nazvaný Mycosmooth byl vyvinut již před třiceti lety doktorem Brooksem Kellym.

Takto vylepšená čokoláda je bohatá na látky, které stimulují imunitní systém. Pochoutka je navíc vyrobena ze surovin v biokvalitě, z produktů ekologického zemědělství. Na zdravější čokoládě si mohou již nyní pochutnat někteří američtí zákazníci.

Zdroj: http://life.ihned.cz/jidlo/c1-62591360-americane-vyvijeji-zdravou-cokoladu-kakaove-boby-fermentuji-houbami

Související články

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci hlásí objev v boji proti rakovině. Nové léky jsou až stokrát účinnější

Praha znovu ovládla anketu o nejlepší místo pro život. Zjistěte, jak se umístil váš kraj

Průlom v boji proti koronaviru. Nový test přináší přesné výsledky už za 90 minut

Psi, kteří za páníčka položí i život. Přečtěte si příběhy nejstatečnějších psů roku 2019

Inspirativní rozhovor

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Subjektivní prožitek je to jediné, co máme. Vytěžme z něj to nejlepší, nabádá duo Brain We Are

Přečtěte si rozhovor se studenty neurověd - Kryštofem a Vojtou, kteří tvoří podcast Brain We Are.