Osvěžující zmrzlina neoddělitelně patří k létu a v parných dnech ji ve městech můžeme najít téměř na každém rohu. Že není zmrzlina jako zmrzlina, dokládá soutěž Gelato Festival World Masters, kde se každoročně utkávají zmrzlináři z celé Evropy. Letošní stříbrnou příčku v klání obsadila Češka Martina Březinová z kladenské kavárny Ňam Ňam Cafe.
Manželé Březinovi provozují svou kavárnu již od počátku devadesátých let a ačkoli nejsou vyučení cukráři, o výrobu kvalitní zmrzliny se zajímají již dlouho. „Zmrzlina, podobně jako třeba káva, si v Česku prošla vývojem. A stejně tak my jsme postupem času do toho víc pronikli a zjistili, jak bohaté a nekonečně variabilní odvětví to je,“ uvedl majitel kavárny Radek Březina pro server aktuálně.cz.
Ačkoli nejoblíbenější jsou u zákazníků klasické příchutě jako vanilka či čokoláda, do soutěže se šéfzmrlinářka Martina Březinová letos rozhodla přihlásit hruškový sorbet nazvaný Letní hruška. Právě s ní letos získala druhé místo v konkurenci sedmadvaceti dalších soutěžících a stala se tak jednou ze tří postupujících do celosvětového kola soutěže. „Lidi k nám teď chodí s očekáváním. Vydali jsme pokyn, že hrušková musí být vždycky,“ dodal Březina.
Zdroj: aktuálně.cz, Ňam Ňam Cafe
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Existuje nejlepší maminka na světě? Kniha, která potěší děti i rodiče
Která maminka je ta nejlepší? Odpověď na tuto otázku hledají spisovatel Sébastien Perez a…