Česká stopa v Londýně ohromuje svět

Pavel Tvaroh, jenž vyrostl na Meziboří, provozuje v Londýně jeden z nejpozoruhodnějších a nejlepších barů na světě.

Málokdo najde vchod bez většího či menšího pátrání. Představují ho relativně ošuntělé černé dveře mezi kebab shopem a trafikou. Zařízení připomíná obývací pokoj z dob socialismu. Webovky obsahují jen úvodní stránku s kontaktem. Přesto patří londýnský bar Lounge Bohemia podle uznávaných recenzí mezi 50 nejlepších na světě a do top desítky britské metropole. Jeho majitelem je Čech. Pavel Tvaroh z Meziboří.

Za úspěchem podniku s několika zajímavými pravidly stojí zejména velice zvláštní podoba některých koktejlů. Ty dokážou neskonale obšťastnit chuťové buňky a ještě předtím pořádně překvapit svou výrobou a konečnou podobou. Objednaný nápoj se tady mnohdy nepije, ale jí. Lounge Bohemia je místo, kde může piňa colada vypadat jako pěna a mojito jako koule položená na lístcích máty.

Na podzim se v nápojovém lístku Lounge Bohemia objeví třetí menu, další degustační. „Bude založené na přírodě a lidé budou jíst třeba smůlu.”

Není divu, že některé koktejly, respektive různé chemické reakce a jejich účinky na lidský organismus, konzultuje Pavel Tvaroh se svým bratrem, lékařem. Člověku se nechce věřit, že majitel takového baru vůbec nepije alkohol. „Abstinentem jsem ze zdravotních důvodů. Pokud jde o ochutnávání, vždycky se někdo najde,” usmívá se.

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/pavel-tvaroh-z-mostecka-si-v-londyne-otevrel-bar-a-dobyl-s-nim-svet-20140528-2p7.html

Autor článku

Michaela Hýžová