Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Udržitelné Japonsko: Ekologické ubytování jako atrakce pro turisty

3 minuty radosti
Ilustrační foto: Pixabay

Pro moderní cestovatele, kteří si chtějí užít přírodu, zažít místní zvyky a zanechat za sebou minimální stopu, je Japonsko vysněnou destinací, píše server Euro News.

Úcta k přírodě je v Japonsku sama o sobě vysoce ceněna, z velké části proto, jak rozmanitá zde je. Navíc se od ní odvíjí všechny zvyky, řemesla a tradice země.

Pro ty z nás, kteří touží podpořit místní ekonomiku, nabízí Japonsko ještě více důvodů k návštěvě. V zemi si totiž turisté mohou užít autentické zážitky v souladu se starými tradicemi.

Příroda ve spojení s kulturou

Spojení přírody a kultury si můžete vychutnat z první ruky po celém Japonsku, v odlehlých a drsných venkovských oblastech stejně jako ve městech.

GOOD NATURE HOTEL například nabízí ekologické pobyty a zážitky přímo v srdci Kjóta, o kterém se často říká, že je sídlem kultury v Japonsku. Oddanost hotelu blahobytu se odráží v jeho zapojení do místních tradic a životního prostředí: hotel například nabízí jógu a meditaci ve spolupráci s chrámem Ryosoku-in, buddhistickým chrámem v historické čtvrti Gion, která leží asi 10 minut pěšky od hotelu.

Je toho však více. Hotel se i skrz svůj design zaměřuje na udržitelnost. Zavázal se ke snižování množství odpadu a zároveň k propagaci místních potravin. Prostory jsou plné vertikálních zahrad zdobících stěny, rostlin zasazených do pokojů, často se zde objevuje dřevo a kámen. Zároveň hotel využívá potenciál přirozeného světla.

Ilustrační foto: Pixabay

Hotel WHY

Cestovatelé, kteří hledají ubytování šetrné k životnímu prostředí, by měli zvážit návštěvu města Kamikatsu, kde se nachází další ekologický hotel. Hotel WHY se nachází v areálu Kamikatsu Zero Waste Center, což je recyklační zařízení ve městě Kamikatsu. Návštěvníci se mohou zapojit do recyklace po celou dobu jejich pobytu. Při odbavení se například mohou dozvědět o strategii nulového odpadu v obci a připojit se k místním v třídění – nastřádaný odpad rozdělují do neuvěřitelných 45 kategorií.

Žít udržitelně

GOOD NATURE HOTEL a HOTEL WHY jsou dvě z mnoha destinací v Japonsku, kde si zodpovědní návštěvníci mohou odpočinout, užít si udržitelnou kulturu, spojit se s místními obyvateli a chránit přírodu. To vše při nezapomenutelném zážitku.

Zdroj: Euro News

Související články

Zaručeně zlepší den

Pracovat jen v pracovní době? Austrálie zavádí právo na odpojení

Fotopasti zachytily neuvěřitelně rychlou obnovu zeleně v Českém Švýcarsku

Křeslo ze smluv a pojistek pomáhá šetřit životní prostředí

NASA zachycuje záhadné díry v oblacích, které připomínají UFO

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Veršovaný herbář plný legrace. Květolelo vypráví příběhy z folklóru českých bylin

Inspirace z knihovny: Veršovaný herbář plný legrace. Květolelo vypráví příběhy z folklóru českých bylin

Je červen – období, kdy většinu volného času trávíme v parcích, v lese, u vody nebo na procházkách…