Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Muž ve sněhu vyšlapal obrovskou malbu draka

Malba draka ve sněhu. Zdroj: Facebook

Simon Beck z Velké Británie má nezvyklý koníček – několikahodinovým šlapáním ve sněhu vytváří úžasná umělecká díla. Brit je známý po celém světě a každý rok s příchodem zimy ohromí masy lidí novým kouskem. Letos se vydal na Sibiř, kde celý den chodil po zamrznutém sněhu nedaleko města Jakutsk, a vytvořil tam úžasnou malbu s podobiznou draka.

Simon Beck je považován za světově nejznámějšího umělce, který pracuje se sněhem. Ve své kariéře má za sebou už přes dvě stovky uměleckých děl a každý rok jich několik do své sbírky přidá. Vystudovaný kartograf se ledovému umění věnuje již od roku 2004 a spojuje ho s další zálibou, a to sportovním chozením ve sněhu. Simon navíc od malička miluje geometrické tvary, a tak není divu, že se většina jeho děl skládá z úžasných obrazců. Jejich tvorba většinou zabere až dvanáct hodin času a Simon při nich našlape i třicet kilometrů.

Britský umělec si získal srdce celého světa a jen na Facebooku ho sleduje skoro tři sta tisíc fanoušků. Simon vydal už o svém umění knihu a poslední dobou se kromě sněhu zaměřuje i na obrazce v písku. Svoje poslední umělecké dílo umístil na ruskou Sibiř, kde na holé pláni vyšlapal ve sněhu obrovského draka s kolem něho kruh. Více fotografií je k dispozici na webových stránkách http://snowart.gallery.

Související články

Zaručeně zlepší den

Infekce Helicobacter pylori u dětí: Diagnóza a léčba

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Do Guinessovy knihy rekordů se dostala nejtěžší borůvka na světě

Víme, jak levně zaparkovat na letišti ve Vídni

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Uzavřete se sebou čtyři dohody, které vám změní život

Inspirace z knihovny: Uzavřete se sebou čtyři dohody, které vám změní život

Jak se zbavit očekávání, předsudků a zažitých konvencí a najít skutečnou osobní svobodu? S tímto…