Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Češi uvařili unikátní probiotické pivo, první na světě

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Pixabay

Příznivé účinky piva jsou vcelku oblíbeným tématem. Co ale teprve, když jde o probiotické pivo?  To je naprostou novinkou. S jejím vývojem navíc pomáhá brněnská VUT.

„Pivo obsahuje stabilizované probiotické laktobacilové bakterie, které mají příznivý vliv na lidské zdraví. Lze tak zkombinovat příjemný prožitek z pití piva a pečování o své zdraví,“ vysvětluje základní princip piva Petr Ryšávka z VUT. Probiotika pomáhají v lidském těle se stabilizací střevní mikroflóry, ale i imunitou, podle Ryšávka by se měla konzumovat pravidelně.

V kombinaci piva a probiotik přitom jako první vyvstává zásadní otázka – chuť výsledného produktu. I v tom je pivo unikátní, týmu se totiž podařilo vyrobit ho tak, že nedochází k negativnímu ovlivnění chuti ze strany bakterií. Aktuálně se pivo vyrábí ve třetinkových lahvích a do prodeje se chystá 1. března.

Související články

Zaručeně zlepší den

Víme, jak levně zaparkovat na letišti ve Vídni

Drobná úprava designu může zachránit tisíce stromů. Vydavatelství HarperCollins to uvedl do praxe

Pracovat jen v pracovní době? Austrálie zavádí právo na odpojení

Dechberoucí mělčina u Bahamských ostrovů. Čemu vděčí za blankytnou barvu?

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Nechte se vést svým srdcem. Jitka Juliet Navratilová poradí, jak na to

Inspirace z knihovny: Nechte se vést svým srdcem. Jitka Juliet Navratilová poradí, jak na to

Lákala vás někdy představa, že si prostě sbalíte batoh a vyrazíte na druhý konec světa? Autorka…