Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Olympijský festival nabídne pestré sportovní vyžití dětem i dospělým

3 minuty radosti
Zdroj fotografie: olympijskyfestival.cz

Chtěli jste si někdy vyzkoušet nějaký olympijský sport, ale neměli jste k tomu příležitost? Nebo byste rádi motivovali svoje ratolesti ke sportování, protože pohybu příliš nefandí? Či byste si jen rádi trochu protáhli tělo a zkusili něco nového? To vše umožní Olympijský festival, který se koná v Brně a v Ostravě ve dnech od 9. do 25. února.

Některé děti se přímo rodí s lyžařskými hůlkami v rukách, jiné se ke sportování dostanou později. Možnost najít ten správný sport pro sebe či své blízké, pobavit se a zažít něco nevšedního nabídne brněnský a ostravský Olympijský festival. Návštěvníkům poskytne nejen příležitost ke sportování, ale rovněž umožní zapůjčit si veškeré sportovní vybavení přímo v areálu. Není potřeba proto myslet na sportovní náčiní, ale stačí jen přijít a užít si atmosféru.

„Určitě se hodlám jít na festival podívat. Posbírám pár kamarádů a vyrazíme. Myslím, že to může být docela legrace a bylo by škoda program propásnout. A navíc mě láká krasobruslařské vystoupení, které si nikdy nenechám ujít v televizi,“ říká s úsměvem účetní Dana Vítková o svém plánu zúčastnit se Olympijského festivalu. Ten se koná u příležitosti zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018, které stejně jako festival startují za dva týdny.

Cílem akce je propojit fandění i aktivní sportování a současně nalákat děti ke sportu. Rodiny s dětmi určitě potěší, že program je pro děti do 150 cm zcela zdarma. Dospělí si za program trochu připlatí. Vstupné je pro ně 50 korun.

Rodiny i jednotlivci si na festivalu mohou vyzkoušet jak tradiční, tak netradiční sporty. Pro návštěvníky se chystá krasobruslařské exhibiční vystoupení, ale i samotný kurz krasobruslení. Zájemci se mohou těšit na bohatě zastoupený program. Pro milovníky lyží budou připraveny běžecké tratě i výuka mazání lyží nebo závod s bývalým mistrem světa Martinem Koukalem.

Související články

Zaručeně zlepší den

Pracovat jen v pracovní době? Austrálie zavádí právo na odpojení

Dechberoucí mělčina u Bahamských ostrovů. Čemu vděčí za blankytnou barvu?

Fotopasti zachytily neuvěřitelně rychlou obnovu zeleně v Českém Švýcarsku

Posouváte ráno budík? Podle vědců může být odkládané buzení prospěšné

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Uzavřete se sebou čtyři dohody, které vám změní život

Inspirace z knihovny: Uzavřete se sebou čtyři dohody, které vám změní život

Jak se zbavit očekávání, předsudků a zažitých konvencí a najít skutečnou osobní svobodu? S tímto…