Přání mnohých bylo vyslyšeno. Britská univerzita v Cambridge nabízí možnost získat doktorát z toho nejsladšího oboru – z čokolády.
V rámci studia chemického inženýrství a biotechnologie na univerzitě v Cambridgi hledají výzkumníka, který by zabránil rozpouštění čokolády v teplém prostředí. Jak informovala BBC, šanci má každý. Ať jste vědec nebo běžný milovník této sladkosti, můžete se o titul PhD z prestižní univerzity ucházet i vy.
Tři a půl roku studia jsou plně financovány, přičemž ti nejúspěšnější kandidáti budou úzce spolupracovat s nejprestižnějšími odborníky, kteří mají obrovské zkušenosti v oblasti technologie potravin.
Úkolem studentů bude prozkoumat faktory, které zapříčiňují rozpouštění čokolády při teplotě lidského těla, a dále ji vyrobit takovým způsobem, aby zůstala v pevném stavu a udržela si kvalitativní vlastnosti požadované zákazníky. Tedy tak, jako by byla uskladněná a prodávaná při klimatických podmínkách mírného pásma a nerozpouštěla se ani při vyšších teplotách.
Projekt je však převážně experimentem, jak univerzita sama uvedla. Od zájemců budou vyžadovány znalosti matematické, fyzikální, chemické, nebo v oblasti materiálových věd a inženýrství po dobu nejméně 4 let předchozího studia.
Chcete spojit příjemné s užitečným? Přihlaste se i vy do tohoto nového oboru. A pozor, čas máte už jen do 29. srpna.
Zdroj: http://www.topky.sk/cl/13/1417939/Zaujimava-moznost-studia–Kde-mozete-ziskat-doktorat-z-cokolady-; http://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-28787676; http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/best-job-in-the-world-doctor-of-chocolate-sought-by-cambridge-university-9674156.html
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Ticho není nepřítel. Jak se z něj těšit, poradí kniha Radost z ticha
Ukrývají se tajemství světa v tichu? Většinu času jsme obklopeni nejrůznějšími zvuky, na které jsme…