Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Poctiví podnikatelé mají své ocenění: projekt Český Goodwill rozdělí Oscary pro firmy

2 minuty radosti
Ilustrační foto: Pixabay

Ocenění pro firmy, kterých si lidé váží, to je firemní Oscar v rámci projektu Český Goodwill. Jedná se přitom o firmy s velkým F, praktikující odpovědný a společnosti přínosný způsob podnikání včetně férového jednání se zaměstnanci. Do konce září můžete svým hlasem rozhodnout o Osobnosti Českého Goodwillu 2021 i vy.

Projekt Český Goodwill se snaží představit podnikatele jako nositele důležitých etických hodnot a morálních kvalit, ocenit jejich poctivou práci, odpovědný přístup a motivovat veřejnost k pozitivnímu myšlení v této oblasti. Zákulisí vzniku projektu poodhalila jeho zakladatelka Lenka Hlavatá: „Ocenění se zrodilo v roce 2012, kdy v České republice vrcholila ekonomická a morální krize. Chtěli jsme pomoci české veřejnosti uvědomit si, že poctiví podnikatelé a firmy působící v Česku jsou páteří ekonomiky a vzory, které jsou hodné následování.“

V aktuálně probíhajícím 9. ročníku se o titul uchází 60 finalistů. Do konce září můžete na stránkách projektu hlasovat pro firmu vašeho srdce a zvolit tak novou Osobnost roku 2021. Porota, ve které zasedne například šéfdirigent Hudby Hradní stráže a Policie ČR Václav Blahunek, světově proslulý fotograf Jadran Šetlík nebo rozhlasová reportérka Stanislava Dufková, pak rozhodne o vítězích v dalších čtyřech samostatných kategoriích (Tradice, Inovace, Partner, Made in CS).

Pomyslnou třešničkou na dortu celého projektu je existence elitního Klubu Partner Český Goodwill. Jeho posláním je zejména vzájemné sdílení know-how a podpora networkingu. Klub je otevřený pouze pro zvané firmy fungující na zásadách etického kodexu projektu Český Goodwill.

Související články

Zaručeně zlepší den

Živá hudba vyvolává mnohem silnější emoce než ta streamovaná

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Astronomové objevili tři nové měsíce

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Africký příběh holky z Trutnova

Inspirace z knihovny: Africký příběh holky z Trutnova

Pro Hanu Hindrákovou je Afrika osudná. Řadu let zde působila jako dobrovolník a v africkém…