Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Největší česká herna s Legem vznikla v Brně

Na své si přijdou malí i velcí. Zdroj fotografií: kostkoland.cz

Největší herna s Legem v Česku společně s muzeem s více než stovkou modelů postavených z této slavné stavebnice – to je Kostkoland. V sobotu 28. listopadu se tento unikát otevřel v brněnském Centru Olympia v Království hraček Bambule.

Instalace-vystavy_muzeum_Kostkoland_4Na asi osmi stech metrech čtverečních mohou návštěvníci například zhlédnout model slavné vily Tugendhat i mnoho interaktivních objektů. Na ty nejmenší tam navíc čeká herna se statisíci kostičkami Lega.

Kostkoland nabídne zábavu nejen malým stavitelům, ale i jejich rodičům. Těm starším budou v centru k dispozici stovky tisíc nejrůznějších kostek Lega, pro ty menší jsou připraveny stavebnice s Duplem. Hernu navíc doplňuje i kavárna či nabídka organizovaných soutěží a her. „Na víkendy a při různých příležitostech tu chceme pořádat akce pro děti či programy pro školy. Ať už to bude zábavné stavění kostek na čas či poslepu nebo stavění na téma a vyhodnocení nejlepšího modelu,“ řekla za Kostkoland Kateřina Hirschová.

Instalace-vystavy_muzeum_Kostkoland_12Herna je určená hlavně dětem od pěti do čtrnácti let, ale podle organizátorů se tam zabaví i děti zhruba od dvou let věku. Koho herna omrzí, může navštívit druhou část Kostkolandu, čímž je muzeum s více než stovkou modelů. Návštěvníci se tam mohou těšit na historické lodě, populární automobily Tatra, egyptské pyramidy, vesmírnou základnu, ale třeba i na populárního krtečka. A to vše pochopitelně z Lega. Herna s muzeem bude otevřena každý den, přičemž za vstup dospělí zaplatí sto korun a děti padesát.

Související články

Zaručeně zlepší den

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Do Guinessovy knihy rekordů se dostala nejtěžší borůvka na světě

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Drobná úprava designu může zachránit tisíce stromů. Vydavatelství HarperCollins to uvedl do praxe

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Staňte se mistrem tvůrčího psaní díky Kreativnímu zápisníku

Inspirace z knihovny: Staňte se mistrem tvůrčího psaní díky Kreativnímu zápisníku

Potřebujete rozvinout svou kreativitu a baví vás hrát si se slovy? Pak je Kreativní zápisník od…